Ford, primul producator care isi vinde masinile pe Internet

Luni, 28 Iunie 2010, ora 13:53
1987 citiri
Ford, primul producator care isi vinde masinile pe Internet
Foto: The Telegraph

Vanzarea masinilor va fi revolutionata de Ford, care va deveni in aceasta saptamana primul producator ce isi vinde masinile pe Internet.

Ar putea fi sfarsitul vanzarilor de masini, asa cum le cunoastem, dupa ce Ford incepe sa isi vanda masinile pe internet, noteaza The Telegraph.

Expertii sunt de parere ca aceasta mutare a producatorului american de automobile va declansa o reactie in lant a companiilor rivale.

Studiile comandate de Ford au aratat ca, intr-o epoca in care consumatorii isi achizitioneaza online hainele, masinile de spalat si chiar vacantele, patru din zece oameni sunt dispusi sa isi cumpere urmatoarea masina pe internet. Chiar daca asta inseamna ca nu vor face un test drive.

Cincizeci de dealeri auto detinuti de Ford vor incepe marti sa vanda pe internet atat masini cat si vehicule comerciale, noi dar si uzate.

Orice model Ford va fi disponibil, inclusiv Ka, Focus, Mondeo si Galaxy, consumatorii putandu-si cumpara noua masina prin e-mail. Potentialii clienti vor avea si varianta unui call-centre prin care sa comande.

In Marea Britanie, automobilul va fi livrat de catre FordOnline.co.uk la unul dintre cele doisprezece centre regionale, unde clientul isi va putea inspecta masina, va semna contractul, pentru ca apoi sa poata demara in tromba.

"Consumatorii sunt pregatiti sa foloseasca la maxim internetul pentru a-si cumpara masini. In trecut, multi clienti au utilizat internetul pentru a strange informatii iar apoi au vizitat showroom-ul pentru sfaturi si pentru a face un test drive. Desi multi continua sa o faca, proportia celor dispusi sa cumpere masina direct de pe internet, daca sursa este de incredere, a crescut", a declarat Steve Hood, director la FordOnline.co.uk.

Preturile oferite cumparatorilor online vor fi aceleasi cu cele din showroom-uri, iar negocierea, traditionala in cazul vanzarii clasice, va fi permisa si pe internet.

"Este un moment important pentru industria auto. Alti producatori vor trebui sa gaseasca modalitati de a concura. Totusi, noua procedura de vanzare risca sa aduca o oarecare indepartare de client. Cred ca mai exista un viitor pentru dealer-ul auto", spune Peter Wells, de la Centrul pentru Studiul Industriei Auto din Cardiff.

Vanzare fara complicatii

Ford a decis sa demareze vanzarea masinilor sale pe internet dupa ce studiile au relevat ca soferii vor sa castige timp, evitand vizita la showroom.

Cel putin unul din zece chestionati au raspuns ca vizita la centrul auto este "stresanta", in timp ce peste doi oameni din zece s-au declarat intimidati de faptul ca trebuie sa negocieze pretul.

Potrivit acelorasi analize, cei mai multi cumparatori online vor cheltui intre 12.000 si 25.000 de euro si doresc o vanzare fara complicatii.

59% dintre cei intervievati au cumparat deja carti, muzica si DVD-uri de pe internet, 55% s-au asigurat online, iar 52% si-au achizitionat vacante.

Insa initiativa Ford nu este imbratisata de toti producatorii auto.

"Nu ne vom vinde masinile online deoarece oamenilor le place sa stea in masini si sa le simta. Iar dealer-ul este langa ei, pentru a-i ajuta sa se decida. Exista prea multa varietate in ceea ce oferim noi pentru a vinde online", a afirmat un purtator de cuvant al Audi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#producatori auto, #vanzare online masini, #cumparaturi online , #masini