Inchirierea unei masini pe timp de iarna in Bucuresti. Ce pretentii trebuie sa ai?

Marti, 18 Decembrie 2018, ora 11:30
3077 citiri
Inchirierea unei masini pe timp de iarna in Bucuresti. Ce pretentii trebuie sa ai?

Anotimpul invernal este o reala provocare pentru soferi, mai ales in Bucuresti, unde zapada, inghetul si vizibilitatea redusa pot sa fie combinate cu adevarate blocaje in trafic si cu o multime de soferi nervosi.

Cu toate astea, firmele de inchirieri auto Bucuresti sunt foarte solicitate pe timp de iarna. Profilul celor care apeleaza la rent a car este destul de variat si poate sa fie impartit in mai multe categorii:

* Turisti care prefera sa circule cu avionul pe distante mari si sa apeleze la centre de inchirieri masini in locul de destinatie.

* Romani care lucreaza in afara tarii, in orase cu transport foarte bine pus la punct, unde nu au nevoie de un automobil.

* Persoane carora li s-a stricat masina sau care au suferit un accident in trafic si au nevoie de un automobil pentru a pastra flexibilitatea de care au nevoie.

Din pacate, multi dintre cei enumerati mai sus nu acorda o atentie foarte mare masinilor pe care le inchiriaza. Acestia verifica doar preturile inchirierilor auto si se orienteaza spre variantele cele mai ieftine, neglijand aspecte de siguranta si eficienta.

Pe timp de iarna lucrurile sunt cu atat mai grave, in conditiile in care riscurile sunt mai mari.

Ce pretentii trebuie sa aiba un client de la o masina inchiriata pe timp de iarna in Bucuresti?

In primul rand, masina trebuie sa aiba toate dotarile functionale, mai ales atunci cand vine vorba despre climatizare. Este bine sa se verifice daca functioneaza dezaburirea geamurilor si daca sistemul de incalzire face fata frigului.

De asemenea, trebuie sa fie verificate toate lichidele, cum ar fi lichidul de parbriz. Acestea trebuie sa fie rezistente la temperaturi negative.

O cerinta esentiala este legata de anvelopele de iarna. Atat in Romania cat si in alte tari, anvelopele de iarna sunt obligatorii atunci cand drumul este acoperit de zapada sau polei.

Chiar daca nu exista zapada pe strazi, anvelopele de iarna sunt tot extrem de importante, in conditiile in care sunt construite sa faca fata mult mai bine frigului.

Cele de vara au tendinta de a se intari si de a mari considerabil distanta de franare si aderenta. De preferat este ca masinile inchiriate sa fie dotate cu anvelope de iarna, nu cu anvelope all season.

Nu in ultimul rand, masina trebuie sa fie dotata cu toate elementele de siguranta si sa dispuna de accesorii specifice iernii.

Trusa de prim ajutor este bine sa fie acolo, o patura trebuie si ea sa fie prezenta in portbagaj, o solutie pentru dezghetarea geamurilor poate sa fie cat se poate de bine venita iar lopata de zapada si lanturile sunt cu adevarat esentiale.

Este adevarat ca multe dintre acestea nu vor fi folosite in Bucuresti, insa majoritatea celor care ajung in capitala Romaniei si inchiriaza un automobil o fac pentru a merge prin tara, iar drumurile nationale pot oferi surprize nu tocmai placute pe timp de iarna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#inchirieri auto Bucuresti , #masini