Inovatie majora in industria auto: "Acceleratia inteligenta" reduce consumul si educa soferii

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 28 Ianuarie 2016, ora 12:38
7095 citiri
Inovatie majora in industria auto: "Acceleratia inteligenta" reduce consumul si educa soferii
Foto: Bosch

O inovatie majora si-ar putea face aparitia in scurt timp in industria auto. Dispozitivul va ajuta la reducerea consumului de carburant prin educarea soferilor pentru a utiliza autoturismele in marjele stabilite de producatori.

Cei de la Bosch lucreaza la o "pedala de acceleratie inteligenta", care ar urma sa ii transmita soferului informatii despre momentele optime in care trebuie sa accelereze, scrie CTV News.

Specialistii companiei germane sustin ca unul dintre principalele motive ale diferentei de consum la autoturismele moderne este dat de stilul de condus al fiecarui sofer. Concret, desi producatori anunta un anumit consum pentru un autovehicul, clientii constata de cele mai multe ori ca masina consuma in realitate mai mult.

Asta pentru ca testele producatorilor sunt realizate in conditii controlate, cu reprize de accelerare bine stabilite de computer, pe cand in traficul real soferii au comportamente complet diferite.

"Acceleratia inteligenta" isi propune sa apropie cat se poate de mult cele doua modalitati de a conduce un autoturism.

In esenta, sistemul este extrem de simplu, pedala de acceleratie urmand a avea incorporat un dispozitiv care transmite impulsuri prin vibratie. Cand soferul accelereaza brusc sau tureaza motorul prea mult, acesta este alertat de pedala de acceleratie prin vibratii.

"Pedala de acceleratie activa Bosch va ajuta soferii sa micsoreze consumul masinilor si i-ar putea alerta in privinta situatiilor periculoase", a declarat Stefan Seiberth, oficial in cadrul Bosch GmbH.

Acest sistem este in faza de dezvoltare si, cel putin teoretic, ar putea fi instalat pe orice autovehicul.

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#acceleratie inteligenta Bosch, #reducere consum combustibil, #sistem acceleratie inteligenta auto , #masini