Inventia care poate ieftini mult masinile fara sofer

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 22:25
3346 citiri
Inventia care poate ieftini mult masinile fara sofer
Foto: wired.com

Masinile fara sofer sunt inca departe de a ajunge pe strazi, dar un lucru este sigur in legatura cu ele: pretul acestora va fi unul foarte mare. O noua inventie ar putea, insa, sa le ieftineasca destul de mult.

Tehnologia care pune in miscare si controleaza continuu o masina fara sofer este foarte scumpa, scrie Wired. Un nou sistem performant dotat cu numeroase lasere are insa pretul de doar 6.300 de euro. Puck a fost creat de americanii de la Velodyne Acoustics.

Acestia au mai inventat si tehnologia Lidar (Light Detection and Ranging), prezenta pe masinile fara sofer testate in prezent de Google. Lidar, o varianta mai buna a lui Puck, foloseste nu mai putin de 64 de lasere pentru a cartografia lumea fizica si are capacitatea de a aduna in fiecare secunda milioane de informatii privitoare la obiectele si obstacolele ce inconjoara o masina sau pot aparea in fata ei.

Costul lui este insa prohibitiv, ajungand la aproape 67.000 de euro. In schimb, Puck este dotat cu doar 16 lasere, ceea ce inseamna o reducere substantiala de pret. El are si o dimensiune mai mica. Aceste calitati pot impune produsul pe piata in viitor.

Totusi, e bine de stiut ca inventia ofera mai putine informatii legate de ceea ce se afla in jurul masinii, avand un camp vizual mai mic si o rezolutie inferioara. Puck consuma si putina electricitate si se poate monta mai usor pe masina, chiar si pe oglinzile ei. Scopul companiei in viitor este de a-l vinde pentru un pret mult mai mic, de aproximativ 785 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#masina fara sofer Google, #Google masina fara sofer, #tehnologie masini, #masini tehnologie google , #masini