Marea rechemare in service: 630.000 de masini din Europa, la control de urgenta

Vineri, 22 Aprilie 2016, ora 16:45
4395 citiri
Marea rechemare in service: 630.000 de masini din Europa, la control de urgenta
Foto: Arhiva Ziare.com

Un numar de aproximativ 630.000 de automobile produse de constructorii auto germani Porsche, Volkswagen Opel, Audi si Mercedes urmeaza sa fie rechemate la service in Europa pentru rezolvarea unei probleme la sistemul software care gestioneaza emisiile poluante, a declarat vineri un oficial guvernamental german.

Rechemarea la service are drept obiectiv eliminarea unei portite legale care permite producatorilor auto sa modifice sistemele care gestioneaza emisiile poluante in anumite circumstante, astfel ca in viitor sa fie garantate nivele reduse de poluare, a precizat oficialul guvernamental sub protectia anonimatului, informeaza Reuters si AFP.

Scandalul Volkswagen: Peste jumatate de milion de autoturisme, rascumparate in SUA

Masura este o consecinta a anchetei de amploare demarata de autoritatile germane dupa izbucnirea scandalului Dieselgate de la Volkswagen.

Scandalul Volkswagen: Software-ul ilegal, creat de Audi in mileniul trecut

Dupa ce acest producator a recunoscut ca, in perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, guvernul german a ordonat efectuarea de teste de emisii la toate modelele de autovehicule aflate in prezent in circulatie in Germania.

Scandalul Volkswagen: Limbajul codat folosit de angajatii companiei ingreuneaza ancheta (Video)

Testele au fost efectuate in cursul ultimelor luni iar rezultatele ar urma sa fie comunicate vineri de Ministerul german al Transporturilor.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#masini rechemate service Europa, #masini rechemate service Audi, #masini rechemate service Volkswagen, #masini rechemate service Porche , #masini