Masina-avion gata de zbor: Din 2015 va fi de vanzare (Video)

Duminica, 09 Martie 2014, ora 13:08
5488 citiri
Masina-avion gata de zbor: Din 2015 va fi de vanzare (Video)
Foto: Daily Mail

Visul fiecarui om de a zbura se va realiza mai repede decat am fi crezut. Masina-avion Terrafugia conceputa de o firma din Massachusetts, Statele Unite, va fi pusa in vanzare din 2015 pentru suma de 279.000 de dolari.

Masina zburatoare a facut doua demonstratii de zbor de 20 de minute in luna august 2013, iar in prezent efectueaza alte teste in vederea obtinerii certificatului federal de zbor, potrivit Daily Mail.

Pe 6 martie, NASA a gazduit un webinar, in care inginerii de la compania constructoare a masinii-avion au discutat despre dezvoltarea acesteia.

Vehiculul este pe de o parte o masina ce poate rula pe autostrada, iar pe alta parte un avion privat. Terrafugia are doua locuri, inclusiv pilotul, plus un compartiment pentru bagaje.

Masina-avion poate atinge viteza de 112 kilometri pe ora pe sosea si 185 de kilometri pe ora in aer. Vehiculul are un rezervor de combustibil de 87 de litri, consumand aproximativ 19 litri pe ora in zbor.

Pe sosea, masina consuma in jur de 6,6 litri la 100 de kilometri. Masina-zburatoare are o inaltime de 2 metri, o latime de 2,3 metri, o lungime de 6 metri si o anvergura a aripilor de 8 metri.

Firma constructoare a realizat si un alt model, denumit TF-X, care ar avea patru locuri si ar putea zbura fara escapa pe o distanta de 800 de kilometri. Modelul nu a fost inca testat, acesta ar putea fi de vanzare peste minim 8 ani.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#masina avion Terrafugia video, #masina zburatoare Terrafugia SUA, #masina avion vanzare 2015 , #masini