Masina care poate schimba felul cum conducem

Duminica, 09 Iunie 2013, ora 09:10
2444 citiri
Masina care poate schimba felul cum conducem
Foto: Fox News

Masinile viitorului par sa devina tot mai independente de soferii lor si ne ofera un plus de relaxare atunci cand suntem la volan. Tendinta este de a include in masinile produse in viitor tehnologia necesara evitarii accidentelor. O astfel de masina este Acura MDX, model 2014, un automobil care se poate conduce si singur.

Autoritatile americane in domeniu au dat aprobarile necesare pentru ca masinile care vor fi produse in aceasta tara sa aiba inclusa tehnologia care sa le permita independenta lor pe sosele, fara ca soferul sa controleze volanul, scrie Fox News.

Deocamdata, ca o masura de precautie, aceste masini vor fi monitorizate cu atentie, ele fiind limitate la prototipuri care vor fi conduse de soferi special instruiti in acest scop. Aceasta perioada de testare va dura cativa ani. In SUA va deveni disponibila pe piata o masina care se pate conduce singura, fara ajutorul soferului. Aceasta se numeste Acura MDX, model 2014, ea urmand a fi vanduta in curand.

Masina include numeroase optiuni care sporesc siguranta soferului, monitorizand cu atentie traficul din jur si oprindu-se atunci cand detecteaza un pericol imediat. In plus, ea poate reveni la viteza initiala destul de repede, prin apasarea unui buton aflat pe volan. Masina se poate mentine singura pe banda de mers, avand capacitatea de a detecta unele abateri ale soferului si de a reveni rapid pe sosea.

In cadrul testelor, masina s-a comportat foarte bine atunci cand a controlat singura totul, inclusiv in cazul curbelor mai periculoase. Totusi, unul dintre neajunsurile constatate a fost atunci cand liniile de demarcare ale benzilor de pe sosea nu erau vizibile si nu puteau fi detectate de camerele speciale ale masinii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#acura mdx 2014 masina sofer, #tehnologie auto siguranta masini, #sosea circulatie , #masini