Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Masina electrica uluitoare ce poate schimba automobilele viitorului

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 22:36
8117 citiri
Masina electrica uluitoare ce poate schimba automobilele viitorului
Foto: Fox News

Multe companii auto incearca sa gaseasca solutia cea mai buna pentru automobilele electrice ale viitorului. Un producator german a creat tehnologia care poate revolutiona acest sector al industriei auto.

Compania Quant va incepe in curand testele pe sosele cu un nou model de masina electrica ce imbina tehnologia inovatoare de tip "fuel cell" cu o baterie obisnuita, scrie Fox News.

Modelul Quant e-Sportlimousine a fost prezentat pentru prima data la Salonul Auto de la Geneva (Elvetia) in luna martie.

Tehnologia ce alimenteaza motorul se numeste "nano FLOWCELL". Concret, un fluid de electroliti circula in jurul a doua celule montate una langa alta. Intre ele se gaseste o membrana care permite trecerea electronilor. Curentul electric generat de aceasta circulatie a electronilor poate fi folosit la alimentarea unei masini.

Aceasta atinge 100 km/h in doar 2,8 secunde, o performanta cu adevarat uimitoare pentru un automobil electric. Quant e-Sportlimousine poate atinge o viteza maxima cu adevarat uluitoare, de 350 km/h. Producatorul sustine ca ea are o autonomie de aproximativ 600 km.

Tehnologia este una evoluata, celulele incorporate de sistemul de alimentare fiind mai mici decat bateriile de pe masina electrica Tesla Model S, de exemplu. In plus, nicio substanta folosita nu e periculoasa pentru sanatatea pasagerilor.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#masina electrica consum, #consum masina electrica, #autonomie masina electrica , #masini