Masina fara pilot, in varianta militara (Video)

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 21:23
2234 citiri
Masina fara pilot, in varianta militara (Video)
Foto: digitaltrends.com

Inventiile din domeniul militar sunt adesea la fel de mari precum cele civile, un exemplu fiind si aceasta masina autonoma ce se poate dovedi utila in multe situatii dificile.

Compania Torc Robotics a creat automobilul fara sofer numit Ground Unmanned Support Surrogate (GUSS), inventia inscriindu-se in tendinta generala a industriei de profil de a construi masini care sa nu mai depinda de oameni, scrie Digital Trends. Masina a fost creata pornindu-se de la modelul off-road Polaris MVRS700 6x6.

Ea se descurca foarte bine pe teren accidentat, vreme nefavorabila si trasee pline de obstacole, totul fara ca la volan sa se afle cineva. Militarii ii vor fi recunoscatori in conditii de razboi, deoarece GUSS poate livra proviziile si materialele necesare acolo unde oamenii nu reusesc.

In plus, automobilul militar autonom are capacitatea de a-i apara pe soldati impotriva dispozitivelor explozive greu de detectat cu ochiul liber.

Acesta a fost deja testat la o baza militara a SUA, aflata in Oahu, Hawaii. GUSS opereaza in trei moduri: de la distanta, semi-autonom si autonom. Daca e nevoie, un soldat poate detine controlul asupra masinii dintr-un alt loc.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#masina fara pilot, #masina razboi automata, #vehicul teren razboi , #masini