Masinile fara sofer, testate pe strazile britanice

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 17:06
2435 citiri
Masinile fara sofer, testate pe strazile britanice

Guvernul Marii Britanii a anuntat ca masinile fara sofer vor putea circula pe drumurile publice incepand cu luna ianuarie.

Ministerul britanic al Transporturilor anuntase anterior ca masinile fara sofer vor fi testate pe drumurile publice pana la finalul anului 2013, potrivit BBC.

Inginerii britanici, inclusiv un grup de la Universitatea Oxford, au experimentat masinile fara sofer, insa ingrijorarile legate de asigurari si de reglementarile legale n-au permis pana in prezent circulatia masinilor decat pe drumurile private.

Testele urmeaza sa fie efectuate pe distante cuprinse intre 30 si 60 de kilometri.

Anunt uimitor facut de Nissan: Ce masini vom avea pe sosele in 2018

In alte tari s-au permis insa astfel de teste pe drumurile publice, precum in Statele Unite ale Americii, unde California, Nevada si Florida au aprobat testele pentru aceste tipuri de masini.

Doar in California, masina fara sofer a Google a parcurs aproape 500.000 de kilometri pe sosele.

Camioane fara sofer in Olanda - cand ar putea fi implementat proiectul

De asemenea, Nissan a efectuat in anul 2013 primul test pe un drum public al unui autovehicul fara sofer, pe o autostrada. Totodata, in orasul suedez Goteborg Volvo a primit permisiunea de a testa 1.000 de masini fara sofer, insa nu mai devrem de anul 2017.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#masini fara sofer Marea Britanie, #test masini fara sofer , #masini