Masinile second-hand, mai avantajoase decat cele noi

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 23:32
4589 citiri
Masinile second-hand, mai avantajoase decat cele noi

Masinile second-hand sunt mai avantajoase decat cele noi, raportul calitate pret fiind un factor important pentru cei care doresc sa-si achizitioneze o masina, sustine Bogdan Axinia, General Manager Auto.ro.

In urma studiului facut de Auto.ro si Daedalus a reiesit ca marcile cele mai populare sunt Volkswagen , Dacia, Ford, Renault, BMW, Daewoo, Skoda si Audi.

"In general, vorbim despre masini nemtesti carora li se alatura Dacia, Renault si Skoda. Conform studiului, 63% dintre masinile detinute de romani sunt second-hand, restul sunt autoturisme noi", a declarat Axinia, intr-un interviu bloombiz.ro.

In ceea ce priveste regiunile dominate de masini second-hand, se observa o diferenta clara in favoarea masinilor second-hand in Ardeal si Banat. In Muntenia si Bucuresti, exista valori apropiate intre masinile noi si cele vechi.

Acelasi studiu arata ca 80% dintre masini sunt fabricate inainte de 2005, 20% sunt dupa 2005.

"Din studiul de satisfactie aplicat respondentilor a reiesit ca masinile second-hand sunt mai avantajoase decat cele noi. Raportul calitate pret este un factor important pentru cei care doresc sa-si achizitioneze o masina.

Surprinzator, in topul masinilor pe care le recomanda posesorii de masini, exista o mica schimbare. Pe prima pozitie este Volvo, urmata de Mercedes, Toyota, Audi si Skoda. Exista o mica schimbare intre masinile detinute, intentia de cumparare si recomandarea lor", a completat general managerul Auto.ro.

Conform studiului facut de Auto.ro, 50% dintre cei care detin o masina, isi doresc s-o schimbe, 30% dintre acestia isi doresc o masina second-hand, restul de 20% isi doresc un autoturism nou.

"In zona Ardeal si Banat avem o tendinta pentru Volkswagen, in Muntenia avem Dacia si Opel, iar in Bucuresti exista o preferinta pentru Audi. Potrivit AutoIndex, pretul unei masini scoase la vanzare este in medie de 7.300 euro. Romanii insa tin cont de pret si cauta preturi in intervalul 1.000-3.000 euro.

Pe site-ul Auto.ro numarul cererilor de masini second-hand a crescut cu 50%. Pentru 2011, cu siguranta preturile vor fi afectate de masurile luate de Guvern referitoare la taxa auto.Cel mai probabil in 2011 va scadea numarul masinilor second-hand pentru prima oara. Pretul celor care vor fi inmatriculate va avea de suferit in urma aplicarii taxei auto", a conchis el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#preturi masini noi, #preturi masini second hand , #masini