Piese auto care se deterioreaza din cauza drumurilor proaste

Luni, 12 Octombrie 2015, ora 09:00
6539 citiri
Piese auto care se deterioreaza din cauza drumurilor proaste
Foto: piesedeauto.ro

Masina, oricat de scumpa a fost la achizitionare si oricat de buna a fost atunci cand a fost cumparata, se deterioreaza in timp, atat din cauza folosirii ei necorespunzatoare, din cauza carburantului de slaba calitate, dar si din cauza drumurilor proaste, iar acest lucru se traduce prin investitii in piese auto noi care sa o readuca la performanta initiala.

Nu numai drumurile cu multe denivelari si gropi determina noi cheltuieli pentru soferi, ci si orele petrecute in trafic, in care se avanseaza cate putin si imediat este actionata frana.

In tara noastra, este mai mult decat clar ca nu ducem lipsta nici de drumuri cu gropi si nici de artere aglomerate in marile orase. Iata ce piese auto trebuie schimbate mai des din aceste cauze:

Amortizoarele, primele afectate de gropile din asfalt

Starea proasta a drumurilor din tara noastra a devenit aproape proverbiala, iar unele dintre piesele auto afectate de denivelari si gropi sunt amortizoarele. Desi aceste piese nu fac parte dintre cele care trebuie schimbate periodic, atunci cand conditiile de drum sunt departe de a fi favorabile ele sunt afectate si trebuie schimbate.

Nu poti amana schimbarea amortizoarelor la nesfarsit. De starea acestor piese auto depinde performanta la franare, precum si confortul pasagerilor din autoturism, pentru ca orice soc se va resimti din plin, iar amortizoarele uzate afecteaza si alte componente auto, care inseamna in mod automat o noua investitie.

Kitul de ambreiaj se uzeaza din cauza traficului din orasele aglomerate

In conditii ideale, un kit de ambreiaj rezista fara probleme ani la rand, insa daca circuli cu masina in orase mari, pe artere unde se sta bara la bara si inaintezi cate putin, va trebui sa te gandesti la inlocuirea acestei piese mai curand decat prevede manualul autoturismului.

- cilindru receptor ambreiaj -

Tot din aceleasi cauze se uzeaza si alte piese auto, precum placutele si discurile de frana. La valori ridicate de trafic, cand esti mereu cu un picior pe frana pentru ca nu poti inainta decat cativa metri, aceste piese ale sistemului de franare se vor deteriora mult mai repede si vor trebui schimbate. Teoretic, daca circuli pe drum intins, si nu e nevoie sa franezi prea des, poti folosi aceleasi discuri si placute de frana multa vreme. Insa, cum in Romania autostrazile sunt rare, va trebui sa faci vizite mai dese magazinului de piese auto.

Soferii dau statul in judecata din cauza drumurilor

Starea drumurilor de la noi este criticata in mod constant de soferi, insa unii dintre ei eu trecut de la fapte la vorbe, satui sa investeasca o data la cateva luni in piese auto noi.

Pana in luna ianuarie 2014, existau cateva sute de procese intentate statului din cauza avariilor suferite de masina pe drumuri proaste, pline de gropi si capace de canal lipsa, insa numarul lor este in crestere. Ce este incurajator insa este faptul ca, in majoritatea cazurilor, soferii au castigat procesul, iar pretul pieselor auto inlocuite, precum si a manoperei de la service si cheltuielile de judecata au fost platite de stat.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#piese auto drumuri proaste, #amortizoare afectate gropi, #proces stat gropi, #despagubiri manopera service , #masini