Piese auto noi - care sunt componentele la care nu poti face rabat de la calitate

Luni, 03 August 2015, ora 16:32
2118 citiri
Piese auto noi - care sunt componentele la care nu poti face rabat de la calitate
Foto: www.lifeofpix.com

Piesele auto noi sunt pentru cei care-si permit, ar spune unii. Pe de alta parte, dintre ei nu prea fac parte posesori auto care isi transporta familia la scoala, la serviciu sau in vacante, pentru ca acestia stiu cat de importanta este siguranta lor si a celor din jur si pretuiesc, mai mult decat orice, acest lucru.

Desigur, eforturile financiare sunt mult mai insemnate in unele cazuri decat in altele si, intr-adevar, nu oricine isi poate permite sa cumpere piese auto noi de fiecare data cand autoturismul sau creeaza probleme.

Din nevoia de a economisi au aparut magazinele de piese auto second hand, care furnizeaza adesea componente auto provenite de la autoturisme dezmembrate care au suferit diverse accidente sau daune. Acestea pot fi in stare foarte buna de multe ori, uneori aproape noi si folosite foarte putin, iar preturile la care pot fi procurate sunt semnificativ mai mici decat cele la care se comercializeaza piesele noi, in punctele de vanzare autorizate si in reprezentantele oficiale.

Cu toate astea, exista si componente pe care orice specialist in mecanica auto te-ar sfatui sa le cumperi noi, pentru siguranta ta, a pasagerilor pe care ii transporti si a celorlalti participanti la trafic.

Iata care sunt aceste piese si de ce ar fi mai bine sa economisesti pentru a le achizitiona neutilizate:

1. Placutele de frana

Placutele de frana sunt una dintre cele mai importante componente ale unui autoturism, intrucat acestea determina automobilul sa se opreasca, prin frecarea cu discurile de frana. Importanta lor este majora pentru siguranta conducatorului si a pasagerilor. Tocmai de aceea, specialistii recomanda verificarea lor la fiecare revizie a automobilului, respectiv inlocuirea cu altele noi atunci cand este cazul.

Magazinele care furnizeaza piese auto noi sunt cele mai recomandate pentru inlocuirea placutelor. Cat despre uzura acestora, momentul cand trebuie sa le schimbi iti va fi semnalat prin franare greoaie si zgomote in timpul acesteia, respectiv trepidatii/ vibratii in volan.

De altfel, vibratiile volanului si micile oscilatii ale directiei pot fi cauzate si de sistemul de directie, insa atunci cand sunt insotite si de zgomote in timpul franarii, indiciul privind defectiunile sau uzura placutelor de frana.

2. Anvelopele

Alte componente care trebuie cumparate din magazinele cu piese auto noi, pentru ca, la fel ca placutele de franare, sunt piese esentiale pentru siguranta ta. In timpul verii, aderenta acestora cu asfaltul poate avea de suferit din cauza caldurii si a dilatarii, pe cand in timpul iernii se intampla acest lucru atat din cauza contractiei cauciucurilor, iar conditiile de drum pot provoca alunecari si derapari.

In functie de specificul fiecarui anotimp, anvelopele sunt configurate astfel incat sa aiba aderenta optima. Exista si anvelope all season, care fac fata tuturor conditiilor climatice si de drum, insa specialistii le recomanda pe cele special concepute pentru fiecare sezon. Uzura acestora trebuie sa fie cat mai redusa, de aceea cel mai indicat ar fi sa achizitionati unele noi.

3. Piesele de directie

Piesele auto ce compun sistemul de directie, precum sunt tiranti axiali, capetele de bara, bieletele de directie, barele de directie, casetele de directie, amortizoarele de directie sunt, de asemenea, foarte importante. Siguranta conducatorilor auto si cea a pasagerilor depinde de aceste componente, pe care ar trebui sa le achizitionati din magazinele care comercializeaza piese auto noi.

Ce piese poti cumpara second hand?

Exista si piese auto pe care le poti achizitiona de la dezmembrari sau din magazinele second hand. Este vorba despre piese superficiale, distruse adesea prin accidente usoare, precum oglinzile retrovizoare si componentele de caroserie.

Unele dintre cele mai comune astfel de piese sunt barele de protectie frontale si dorsale, mastile de radiator si alte elemente de caroserie precum aripile sau capota. Si geamurile. Acestea le puteti lua second hand, indiferent daca apelati la un furnizor care activeaza in comertul online sau daca mergeti la magazinele clasice de piese auto.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#piese auto noi, #piese auto second, #piese sistem directie, #anvelope all season noi, #placute frana , #masini