Quaranta, masina de 268 CP cu panouri solare

Joi, 06 Martie 2008, ora 14:52
3687 citiri
Quaranta, masina de 268 CP cu panouri solare

Giugiaro a facut publice in sfarsit primele imagini si informatii oficiale ale conceptului Quaranta, dezvaluit in premiera la Geneva.

Conceptul este o sportiva ecologica cu tractiune integrala, care inglobeaza o serie de tehnologii inovative printre care un motor hibrid care functioneaza cu energie solara. Panourile solare montate pe acoperis pot genera o putere totala de 250 W, suficienta pentru a reincarcarea bateriilor si pentru climatizarea habitaclului.

Trenul hibrid de rulare include un motor V6 pe benzina, de 3.3 litri imprumutat de la Toyota si doua propulsoare electrice. Multumita acestui ansamblu, Giugiaro Quaranta se poate lauda cu 268 de cai putere si un cuplu motor de 288 Nm.

Multumita bagajului de putere destul de mare, Quaranta este capabil de performante impresionante: un sprint de la 0 la 100 de km.h in 4.05 secunde si o viteza maxima, limitata electronic, la 250 km/h.

Forma ciudata a conceptului a dus la gandirea unui acces in habitaclu si mai ciudat. Quaranta poate gazdui 3 pasageri adulti si un copil care vor intra in masina odata ce partea frontala, inclusiv parbrizul, se va ridica la simpla apasare a unui buton. Giugiaro a gandit alte doua portiere de mici dimensiuni pentru locurile din spate si una care permite accesul la motorul central.

Stire preluata de pe site-ul Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Giugiaro, #Quaranta, #salonul auto de la geneva , #masini