Romania, cea mai mare scadere din UE la inmatricularile de masini noi. Mai putin cu 73,4%

Miercuri, 17 Octombrie 2018, ora 10:52
3329 citiri
Romania, cea mai mare scadere din UE la inmatricularile de masini noi. Mai putin cu 73,4%
Foto: Arhiva Ziare.com

Inmatricularile de autoturisme noi au scazut in Romania cu 73,4% in septembrie, fata de aceeasi luna a anului trecut, cel mai mare declin din Uniunea Europeana (UE), in timp ce scaderea la nivelul intregii UE este de 23,5%, potrivit datelor publicate miercuri de Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

In Romania, in septembrie, au fost inmatriculate 2.771 de autoturisme noi, fata de 10.425 in aceeasi luna a anului trecut.

Dupa Romania, cele mai mari scaderi le-au inregistrat Austria (41,8%), Suedia (39,7%) si Slovacia (37%).

La nivelul intregii UE, au fost au fost inmatriculate in septembrie 1,091 milioane de autoturisme noi, fata de 1,427 milioane in aceeasi luna a anului trecut.

In primele noua luni ale anului, inmatricularile de autoturisme noi au crescut in Romania cu 31,5%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 103.595 de unitati. Romania se situeaza pe pozitia 16 in UE din punct de vedere al volumului.

La nivelul UE, inmatricularile de autoturisme noi au crescut cu 2,5% in primele noua luni, pana la 11,952 milioane de unitati.

In primele noua luni ale anului, topul tarilor europene este condus de Germania cu un volum de 2,673 milioane de autoturisme noi inmatriculate (+2,4), urmata de Marea Britanie cu un volum de 1,911 milioane de autoturisme (-7,5%) si de Franta cu 1,663 milioane de unitati (+6,5%).

Din 1 septembrie, in UE, a intrat in vigoare noul standard WLTP (Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles Test), care presupune teste mai dure privind emisiile masinilor noi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#masini noi inmatriculate Romania, #inmatriculari masini noi , #inmatriculare auto
Comentarii
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4
Romanul nu-si cumpara masina in septembrie ci in iulie, sa-l vada