Seat pregateste o noua versiune diesel a lui Ibiza FR

Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 17:54
798 citiri
Seat pregateste o noua versiune diesel a lui Ibiza FR

Gama de motorizari a lui Seat Ibiza va primi trei unitati noi, care vor inlocui motoarele actuale de 1.9, 1.4 si 1.6 litri.

Spaniolii de la Seat vor prezenta o versiune 2.0 TDI a lui Ibiza FR la editia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt. Noul model va folosi o unitate care dezvolta circa 140 CP si va fi echipat cu o transmisie manuala cu sase trepte.

Unitatea DSG cu 7 rapoarte nu va putea fi folosita deoarece nu suporta un cuplu motor mai mare de 250 Nm. Ulterior, Seat va dezvolta si o versiune Cupra a lui Ibiza, echipata tot cu un motor diesel.

Anul 2010 va aduce un propulsor 1.2 TDI in gama Seat, care va dezvolta 75 CP si va fi echipat cu un sistem Stop&Start. Cutia de viteze a acestui model va avea cinci trepte, si va fi etajata pentru un consum de carburant cat mai scazut. Noul propulsor TDI de 1.2 litri va inlocui unitatea TDI de 1.4 litri si 80 CP disponibila in acest moment in gama Seat. Schimbarile in gama de motorizari a lui Ibiza nu se termina aici, producatorul spaniol urmand sa inlocuiasca unitatea de 1.6 litri si 16 supape cu un motor TSI de 1.2 litri, care dezvolta 105 CP.

Cel mai probabil, unitatea TSI de 1.2 litri este derivata din cea folosita pe noul Volkswagen Polo, si va fi introdusa in gama in decursul anului urmator.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#seat ibiza, #versiune diesel , #masini