Sfaturi pentru intretinerea automobilului si schimbarea pieselor auto

Joi, 30 Iulie 2015, ora 16:32
2660 citiri
Sfaturi pentru intretinerea automobilului si schimbarea pieselor auto
Foto: gratisography.com

Orice conducator auto, respectiv orice posesor de autoturism este constient de investitia necesara pentru a intretine o masina. Nevoile sunt mereu altele si difera de la brand la brand - pentru ca unele autoturisme sunt, pur si simplu, mai fiabile, de la anotimp la anotimp si chiar si in functie de stilul de sofat al celui care o utilizeaza sau scopurile in care aceasta este folosita.

Reviziile si inspectiile tehnice sunt impuse atat de catre lege, cat si de catre firmele de leasing sau de catre furnizorii auto care ofera garantii in functie de modelul comercializat.

In plus, cei care au propriile masini sau antreprenorii care le pun angajatilor la dispozitie autoturisme respecta cu sfintenie aceste reguli, constienti de efectul de domino pe care l-ar putea avea ignorarea unei probleme tehnice.

Tocmai din acest motiv, industria de piese auto continua sa functioneze si chiar sa creasca. Exista insa si persoane care intra pentru prima data in contact cu titlul de "posesor al unui autoturism" si care sunt adesea confuze in ceea ce priveste schimbul de piese auto, reviziile si intretinerea lor. Daca te numeri printre acestia, avem cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa-ti intretii masina in cea mai buna stare si sa-i sporesti longevitatea:

Cum iti dai seama ca trebuie sa schimbi placutele de frana

Nu trebuie neaparat sa fii un specialist in mecanica auto pentru a-ti da seama de faptul ca aceste componente sunt esentiale pentru buna functionare a masinii si pentru siguranta ta, in calitate de sofer, a pasagerilor din masina pe care o conduci si a celorlalti participanti la trafic. Placutele de frana sunt cele care, prin frecarea cu discul de frana, determina oprirea masinii atunci cand este apasata pedala de frana.

Acestea sunt unele dintre piesele auto care trebuie schimbate mai des, intrucat sunt adesea foarte solicitate, mai ales in randul soferilor care conduc in orase aglomerate. In afara reviziilor periodice, in urma carora mecanicul auto iti poate indica daca este sau nu cazul sa schimbi placutele de frana cu altele noi, iti poti da de cele mai multe ori seama si singur daca trebuie sa faci acest lucru.

Printre cele mai importante semne ale uzurii se numara timpul mare de raspuns al franarii, franarea cu intreruperi, zgomotele produse in timpul franarii, vibratia volanului din timpul franarii si viteza lenta de reactie a masinii atunci cand este apasata pedala de frana.

Cum alegi anvelopele perfecte

Un alt aspect important pentru siguranta in traficul rutier il reprezinta anvelopele. Indiferent daca urmeaza sa iti procuri unele destinate sezonului cald sau unele pentru iarna, trebuie sa te asiguri, in primul rand, ca vei respecta dimensiunile impuse de catre producatorul auto de la care ai achizitionat masina. In cartea tehnica a autoturismului vei gasi informatii legate de acest aspect, precum si indicele de sarcina potrivit, respectiv indicele de viteza pe care trebuie sa-l respecti.

Ai grija ca anvelopele pe care le cumperi sa fie omologate si, in cazul in care decizi asupra unora cumparate la mana a doua, asigura-te ca benzile lor de rulare sunt de minimum 1,6 mm in cazul anvelopelor de vara, respectiv de 4 mm pentru cele de iarna. Care sunt avantajele alegerii anvelopelor perfecte si neutilizate?

In primul rand, siguranta ta este optima indiferent de starea carosabilului si a vremii. In al doilea rand, poluarea fonica este mai redusa, iar in al treilea rand, consumul de carburant devine si el mai mic odata cu schimbarea anvelopelor uzate cu unele noi sau aflate intr-o stare foarte buna.

Cum intretii sistemul de climatizare

Confortul este esential in propriul automobil, iar sistemul de climatizare este una dintre componentele principale ale unei masini care-ti fac viata mai usoara si mai frumoasa. Intretinerea sa nu este tocmai floare la ureche insa, pentru ca oscilatiile de temperatura la care este supus il transforma, in primul rand, intr-un mediu propice pentru inmultirea bacteriilor; acestea pot provoca reactii alergice, motiv pentru care igienizarea regulata a filtrelor este esentiala pentru sanatatea ta.

In al doilea rand, suprasolicitarea poate si ea sa dauneze sistemului de climatizare, iar piesele auto care trebuie reconditionate sau schimbate pentru functionarea lui optima sunt destul de costisitoare; te costa, cu siguranta, mai putin sa parchezi la umbra in timpul sezonului cald si sa pornesti climatizarea, indiferent daca e iarna sau vara, dupa cateva minute dupa ce ai pornit masina - in acest fel nu doar ca-l vei proteja si vei prelungi durata de viata a pieselor auto care il constituie, dar vei reusi de asemenea si sa optimizezi consumul de carburant al autoturismului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#sfaturi intretinere auto, #schimbare piese, #tipuri anvelope, #schimb placute frane, #sistem climatizare , #masini