Si Renault-Nissan va lansa masini fara sofer

Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 07:48
2719 citiri
Si Renault-Nissan va lansa masini fara sofer
Foto: Ziare.com

Alianta Renault-Nissan va lansa in urmatorii patru ani mai mult de zece masini "fara sofer" in SUA, Europa, China si Japonia, a anuntat joi seful aliantei, Carlos Ghosn, la salonul Consumer Electronics Show (CES), organizat la Las Vegas.

Automobilele complet autonome vor fi lansate in cursul acestui an. Ele vor fi dotate cu un dispozitiv numit "controlul benzii unice de circulatie", care va permite vehiculelor sa se deplaseze in mod autonom pe autostrazi, fara sa schimbe banda de circulatie, a explicat Carlos Ghosn, transmite Reuters.

Masina fara sofer si fara volan creata de Google, in curand pe drumurile publice (Video)

Seful Dacia face un anunt surprinzator: Vom avea masini romanesti fara sofer?

Acesta a adaugat ca Renault-Nissan va lansa in 2016 o aplicatie pentru dispozitivele mobile ce le va permite utilizatorilor sa interactioneze din departare cu masinile lor, schimband muzica si temperatura masinii.

Pana in 2018, alianta va incepe sa vanda vehicule dotate cu un dispozitiv numit "controlul multiplu al benzii de circulatie", prin care automobilele pot schimba banda de circulatie pe autostrazi si se pot deplasa prin trafic intens. Ghosn a adaugat ca pana in 2020 Renault-Nissan va lansa masini care se pot deplasa autonom prin intersectii si prin traficul intens.

Ford se alatura Google, in demersul pentru o masina fara sofer

La inceputul acestui an, Google a demarat discutiile cu majoritatea marilor producatori auto din lume si a inceput sa puna la punct o echipa de furnizori care sa ii permita sa accelereze proiectul care vizeaza lansarea pe piata, pana in anul 2020, a unor automobile complet autonome. In luna iunie, Google a inceput testele cu un prototip de automobil autonom de conceptie proprie, pe drumurile din jurul sediului sau din Mountain View.

Renault si Nissan au un parteneriat din 1999, in care Renault detine 44,3% din actiunile Nissan, in timp ce Nissan controleaza un pachet de 15% din actiunile Renault.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#Renault masina fara sofer, #Nissan masina fara sofer , #masini