Siguranta pe sosele - camera video spate, in dotarea standard?

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 09:38
2814 citiri
Siguranta pe sosele - camera video spate, in dotarea standard?
Foto: autos.jdpower.com

Automobilele tin pasul cu dezvoltarea rapida a tehnologiei si devin cu timpul tot mai sigure pentru noi. Acum, ele ne ajuta mai mult sa prevenim accidentele.

"Constatam o trecere rapida de la tehnologia pasiva la cea activa, in privinta sigurantei", spune analistul in domeniu, Karl Brauer, conform CBS News.

Acum, masinile sunt echipate cu camere de luat vederi inclusiv in partea din spate si il pot atentiona pe sofer cand exista pericol de accident. Ele au chiar sisteme de franare automata in caz de urgenta.

Americanii vor sa introduca reglementarea conform careia toate masinile de pe teritoriul lor sa fie echipate cu camere video care sa ii ajute pe soferi sa vada ce se gaseste in spatele automobilului pe care il conduc.

Accidentele provocate de situatiile in care soferul nu vede in spatele masinii lui sunt numeroase. In SUA, de exemplu, ele provoaca 292 de morti in fiecare an. 44% dintre victime sunt copii sub cinci ani.

Masinile de lux si cele cu pret mediu au un sistem de avertizare care ii spune soferului atunci cand un impact frontal este iminent si actioneaza frana in mod automat.

Expertii in domeniu cred ca aceasta reprezinta cea mai importanta tehnologie pentru siguranta de la introducerea centurii de siguranta pana acum.

Sistemul de protectie impotriva impactului frontal adauga la pretul unei masini circa 1.000 de dolari sau chiar mai mult.

Cel mai bine in cadrul testelor de evitare a impactului frontal s-a clasat modelul Subaru Legacy. Mercedes-Benz clasa C si Volvo S60 stau si ele bine in acest clasament.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#masini siguranta sofer, #camera video masina, #masuri siguranta masini , #masini
Comentarii