Top 10 al celor mai fiabile masini de mana a doua

Vineri, 30 Mai 2014, ora 19:56
18531 citiri
Top 10 al celor mai fiabile masini de mana a doua
Foto: cargurus.com

Site-ul de masini de ocazie - Autouncle.com - a elaborat un clasament al masinilor la mana a doua cu cea mai lunga durata de viata.

Principalul criteriu este sa aiba la bord peste 300.000 de kilometri. Pe primul loc se afla Mercedes-Benz Clasa E, informeaza vineri ziarul ABC.

Potrivit studiului realizat de AutoUncle.es pe baza unei liste de masini fabricate in anul 1994, Mercedes-Benz Clasa E este masina cea mai fiabila. Cele zece modele clasate in frunte acumuleaza peste 300.000 de kilometri, obligatorii pentru a face parte din acest clasament.

Pe pozitiile fruntase s-au situat berlinele medii-mari sau mari si modelele germane (7 dintre cele 10 cele mai longevive si mai fiabile masini).

Mercedes-Benz Clasa E este masina care, potrivit acestui studiu, rezista cel mai bine la trecerea anilor, cu 5,65% de unitati care depasesc acest kilometraj prevazut pentru a intra in clasament. Masina se vinde la mana a doua cu un pret mediu de 32.650 euro, in versiunea E 200.

Dintre celelalte marci vandute la mana a doua se evidentiaza Peugeot 406 si Citroen Xantia, care ocupa locurile doi si trei. Acestea nu depasesc pretul de 2.000 euro ca masini de ocazie.

Singurul model care ramane in afara segmentului predominant este Toyota Land Cruiser, cu 4,6% de masini ofertate si care costa in medie 35.000 de euro pe piata masinilor semi-noi. Marca japoneza ocupa locul patru.

In ansamblu, cele 10 marci de masini cele mai durabile sunt in aceasta ordine:

  • Mercedes-Benz Clasa E (5,65%)
  • Peugeot 406 (5,22%)
  • Citroen Xantia (4,80%)
  • Toyota Land Cruiser (4,64%)
  • Mercedes-Benz Clasa S (4,46%)
  • Skoda Octavia (3,48%)
  • Seat Toledo (2,50%)
  • BMW Seria 5 (2,46%)
  • Audi A6 (2,02%)
  • Mercedes-Benz Clasa C (1,93%)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#masini vechi fiabile, #masini bune second hand, #Mercedes Benz Clasa E , #masini