Una din doua masini verificate de RAR in 2017 are probleme

Miercuri, 28 Martie 2018, ora 13:54
6732 citiri
Una din doua masini verificate de RAR in 2017 are probleme
Foto: Arhiva Ziare.com

Registrul Auto Roman a verificat, in 2017, aproape 72.000 de masini, la care au fost constatate diferite neconformitati, de natura tehnica sau legate de acte si a aplicat peste 25.000 de amenzi.

Potrivit unui comunicat de presa remis miercuri Ziare.com, cele mai multe probleme au fost constatate la instalatia electrica de iluminare si semnalizare (31,54%); punti, jante si anvelope (14,38%) si sasiu sau elemente ale sasiului (10,35%).

Probleme au mai fost descoperite si la sistemul de franare (3,59%), dar si la sistemul de directie (1,73%).

Astfel, la una din doua masini verificate de Registrul Auto Roman s-au descoperit nereguli.

"In urma masuratorilor efectuate, s-a stabilit depasirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 3,612 autovehicule", iar "in cazul a 3,675 vehicule s-a considerat ca acestea prezinta pericol iminent de accident", conform comunicatului citat.

Sanctiuni aplicate

In urma controalelor au fost date 25.307 sanctiuni, au fost retinute 539 de permise auto si au fost retrase 19.320 de certificate de inmatriculare.

"Din cauza problemelor tehnice grave constatate, 131 de vehicule au fost imobilizate si 64 de inspectii tehnice periodice au fost anulate. In situatiile in care una dintre masurile luate a fost retinerea certificatului de inmatriculare, acesta poate fi redobandit numai dupa efectuarea unei inspectii tehnice specifice la reprezentantele RAR", mai arata documentul.

Directorul general al Registrului Auto Roman, George-Adrian Dinca, mentioneaza ca rezultatele controalelor desfasurate in trafic nu reflecta "starea generala a parcului auto din Romania, deoarece echipajele mixte RAR - Politie opresc pentru verificare doar vehiculele care sunt susceptibile de a prezenta defectiuni".

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#RAR sanctiuni 2017, #RAR controale 2017 , #masini
Comentarii