Viitorul Corvette C7 va debuta in aprilie 2012

Joi, 13 August 2009, ora 12:59
1015 citiri
Viitorul Corvette C7 va debuta in aprilie 2012

General Motors a anuntat oficial ca noua generatie Chevrolet Corvette C7 va intra in productie in luna aprilie a anului 2012. Previziunile specialistilor anuntau ca data de lansare anul 2014.

In comunicatul oficial trimis ieri de General Motors, constructorul american anunta ca brandul Chevrolet va continua sa dea nastere modelului Corvette. Sportiva actuala ar urma sa fie astfel inlocuita de o noua generatie in 2012, mult mai devreme decat se astepta, voci mai pesimiste vehiculand anul 2014 ca data de incepere a productiei.

Se pare ca uzinele constructorului american vor incepe sa dea nastere noului C7 in luna aprilie 2012, dupa ce vom fi in prealabil familiarizati cu un concept si apoi cu versiunea de productie a modelului.

Pentru a se alinia la noile norme de poluare si pentru a urmari tendintele de reducere a dimensiunilor, echipa care va da nastere noii generatii C7 va fi nevoita sa gandeasca o caroserie mai mica si mai usoara si sa foloseasca materiale cum ar fi aluminiul, fibra de carbon si magneziul. Nu este exclusa nici varianta folosirii unui motor mai mic dar capabil sa mentina in echilibru raportul putere-greutate cu ajutorul unui supraalimentator.

Tadge Juechter, inginerul sef Corvette, a declarat de curand, in cadrul unei intruniri a fanilor modelului, ca C7 va pastra arhitectura cu motor frontal si tractiunea spate. De asemenea, designul nu va suferi modificari radicale, viitorul model urmand sa reprezinte doar o tranzitie usoara de la C6.

Aceasta decizie ar putea insa sa nemultumeasca fanii modelului american, care se asteapta probabil la o interpretare de serie a conceptului Stingray, dezvaluit anul acesta la Salonul Auto de la Chicago, vedeta in filmul "Transformers".

Citeste mai mult pe Automarket.ro

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#generatie noua Corvette, #noul Corvette C7, #lansare Corvette C7 , #masini