Volkswagen pregateste cutia de viteze care va reduce consumul cu 20%

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 18:16
4583 citiri
Volkswagen pregateste cutia de viteze care va reduce consumul cu 20%
Foto: wired.com

Compania auto Volkswagen are in proiect echiparea unui viitor model de masina cu o cutie de viteze in 10 trepte. Scopul acesteia este de a-i ajuta pe soferi sa faca economie la combustibil.

Noua cutie de viteze este una cu dublu ambreiaj, ea putand echipa modelul Passat pe care constructorul german vrea sa il lanseze in anul 2015, scrie Wired. In trecut, cei de la Chrysler au promis o cutie de viteze in sapte trepte.

Inventia germanilor poate optimiza rotatiile motorului astfel incat sa se faca economie la combustibil cand motorul este in ralanti, insa ii poate da forta necesara atunci cand soferul conduce mai agresiv. Martin Winterkorn, presedintele grupului Volkswagen, a promis alaturi de Hans-Jakob Neusser, coordonatorul diviziei de design, ca noua transmisie va ajuta la reducerea consumului cu 20%.

Principiul se va aplica tuturor modelelor produse de aceasta companie, inclusiv marcilor Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini si Porsche. Noua tehnologie a fost anuntata la un simpozion international de profil (International Motor Symposium) tinut la Viena (Austria).

La aceeasi manifestare stiintifica germanii au anuntat si un motor diesel in patru cilindri, care poate produce 236 de cai-putere. Este posibil ca el sa fie combinat cu o asemenea cutie de viteze in zece trepte.

Specialistul Michael Paul, de la compania ZF Friedrichhafen, este de parere ca noua inventie poate schimba mult industria auto, aducand o noua perspectiva in acest domeniu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#masina motor cai putere, #consum masina Volkswagen, #cutie viteze Volkswagen motor , #masini
Comentarii
Poza VisOnAir
VisOnAir
rank 4
Consumul de carburant se va tot reduce pana se va vinde la