Harley-Davidson a fost amendata cu 15 milioane de dolari pentru poluare

Vineri, 19 August 2016, ora 09:30
4831 citiri
Harley-Davidson a fost amendata cu 15 milioane de dolari pentru poluare
Foto: Facebook/Harley Davidson

Harley-Davidson a incalcat normele de poluare din Statele Unite si a fost amendata cu 15 milioane de dolari, dupa ce Guvernul american a depus plangere impotriva celebrei companii.

Harley-Davidson a fabricat si vandut, din 2008, circa 340.000 de sisteme prin care clientii isi puteau modifica motocicletele pentru a avea mai multa putere si performante mai bune ale motorului.

Prin acest sistem puteau, insa, si umbla la emisii, producand astfel mai multa poluare, potrivit documentelor Departamentului de Justitie si Agentia de Protectia a Mediului (APM), scrie US News.

Procurorii sustin ca aceste dispozitive "ilegale" au crescut emisiile de substante poluante daunatoare precum oxidul de azot.

Harley-Davidson, moartea unui brand?

Guvernul SUA spune si ca Harley-Davidson a mai vandut 12.000 de motociclete din diferite modele, intre 2006 si 2008, care aveau deja instalat sistemul ilegal, de catre dealeri care nu erau certificati pentru respectarea normelor de poluare.

Harley-Davidson si Guvernul SUA au ajuns la o intelegere prin care celebra companie a asigurat ca toate motocicletele vandute in SUA sunt certificate de APM.

De asemenea, Harley-Davidson va plati o penalitate civila de 12 milioane de dolari si va investi suma de trei milioane de dolari in proiecte pentru reducerea poluarii.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Harley Davidson poluare, #Harley Davidson amenda , #motocicleta