Cum iti tii masina sanatoasa - 10 sfaturi pentru un motor in stare excelenta

Marti, 06 Septembrie 2011, ora 08:53
11136 citiri
Cum iti tii masina sanatoasa - 10 sfaturi pentru un motor in stare excelenta
Foto: Arhiva

Cea mai comuna cauza care creeaza diferite probleme la motorul unei masini este supraincalzirea. Acesta este un factor care contribuie la diferite probleme ca sunete ciudate ale motorului, probleme de pornire, consum mare de combustibil etc. Defectiunile sunt direct legate de conditia componentelor motorului care controleaza functionarea acestuia.

Iata 10 cele mai bune sfaturi pentru a mentine in stare buna motorul masinii:

1. Uleiul de motor este cel mai important element care are un rol vital in performanta masinii. Ar trebui schimbat periodic sau dupa 5.000-10.000 de kilometri (depinde si de tipul masinii). In plus, verifica mereu nivelul uleiului si reumple atunci cand acesta scade.

2. Verifica starea filtrului de aer. Daca descoperi orice fel de impuritate sau coroziune, inlocuieste-l imediat, altfel va influenta in rau functionarea motorului.

3. De fiecare data cand te decizi sa inlocuiesti componente ale motorului, asigura-te ca folosesti doar piese originale. Falsurile sau marcile diferite pot periclita motorul definitiv.

4. Foloseste combustibil curat, fara impuritati si de calitate. Poti chiar folosi stabilizatori de combustibil care sunt de mare ajutor in pastrarea calitatii acestuia.

5. Verifica mereu si starea in care se afla bateria masinii pentru functionarea propice a motorului.

6. Carcasa bateriei ar trebui sa nu aiba impuritati si coroziuni. Daca gaseti scurgeri sau mizerie, inlocuieste bateria imediat.

7. Verifica si cureaua de transmisie a motorului, iar daca descoperi uzuri ale acesteia este indicat sa o inlocuiesti.

8. Asigura-te ca toate lichidele pentru masina - lichidul de frana, lichidul de motor, uleiul de racire, uleiul de servodirectie, lichidul de transmisie - sunt pana la nivelul marcat. Astfel pastrezi sanatatea motorului si previi uzura acestuia.

9. Inspecteaza starea bujiilor si, daca este nevoie, schimba-le. Bujiile stricate si ineficiente pot influenta performanta motorului si pot duce la reparatii costisitoare ale acestuia.

10. Daca auzi orice fel de sunet neobisnuit sau ciudat al motorului, du-te si verifica la un mecanic si asigura-te ca toate reparatiile necesare sunt realizate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#auto, #masini, #motor , #motor