Motorul care va schimba masinile viitorului (Video)

Duminica, 28 Aprilie 2013, ora 23:48
9364 citiri
Motorul care va schimba masinile viitorului (Video)
Foto: Fox News

Americanii pun la cale un motor care poate revolutiona masinile viitorului. El include o tehnologie diferita de ceea ce exista astazi si va fi produs in China.

Motorul denumit OPOC ("opposed-piston, opposed-cylinder") este creat de compania americana EcoMotors, din Allen Park, Michigan, scrie Fox News. Ei planuiesc sa produca 150.000 de astfel de motoare intr-un an.

Productia va fi finantata de compania chinezeasca Zhonding Power, ea urmand sa aiba loc in China, in provincia Anhui, localizata in vestul orasului Shanghai. Chinezii vor construi o fabrica speciala pentru a produce aceste motoare. Ei spera sa livreze comenzile catre companiile care construiesc generatoare si camioane de tonaj mic. Reprezentantii companiei EcoMotors au spus ca au purtat discutii cu mai multe companii care ar putea fi interesate de noul motor.

Motorul difera de cele existente in prezent. Unul dintre amanunte este faptul ca pistoanele sunt asezate unul in fata celuilalt in fiecare cilindru. Reprezentantii companiei americane sustin ca inventia lor este o noutate in domeniul arhitecturii motorului. Acest motor poate fi facut sa mearga cu mai multe tipuri de combustibil. Economia in privinta consumului se situeaza intre 20 si 50% fata de motoarele clasice cu combustie interna. Motorul OPOC va fi produs incepand cu anul 2014.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#masini motor opoc consum, #pret combustibil benzina motorina , #motor
Comentarii