Produse si operatiuni necesare intretinerii unei masini marca Renault

Advertorial
Miercuri, 10 Mai 2017, ora 12:01
9539 citiri
Produse si operatiuni necesare intretinerii unei masini marca Renault

Exista cateva produse pe care un proprietar al unei masini Renault sa le achizitione pe care sa le foloseasca in intretinerea masinii sale. Lista de mai jos include elemente si operatiuni de baza in ingrijirea unui automobil care poarta semnatura marcii franceze.

Produse necesare pentru intretinerea unei masini Renault

  • Uleiul de motor la Renault trebuie schimbat la fiecare interval intre 8.000 si 17.000 de km, in functie de modul in care este condusa masina si de indicatiile specialistilor din service. Este important ca soferii sa achizitioneze tipul de ulei de motor corespunzator pentru fiecare model de masina, urmand indicatiile producatorilor. Se recomanda verificarea constanta a nivelului de lichid pentru motor, pentru a ramane in parametri normali.

  • Filtrul de ulei joaca un rol esential in eliminarea impuritatilor din ulei, impiedicand patrunderea acestora la motor. El trebuie schimbat la aproximativ 10.000 km si, de regula, se inlocuieste o data cu uleiul de motor.

Un filtru de aer curat mentine performantele motorului, captand particulele mici de praf si impiedicandu-le sa ajunga la motor. Producatorii Renault recomanda inlocuirea filtrului de aer o data la 10.000 km.

  • Placutele si discurile de frana uzate sunt un real pericol pentru siguranta soferului si a celorlalti pasageri. Ele trebuie verificate constant si schimbate la recomandarea mecanicului auto. Placute si discuri de Renault pot fi achizitionate de pe AutoAtu.ro.

Revizii si verificari cat mai dese, pentru a mari durata de viata a masinii

Uzura masinii este, din pacate pentru posesorii acestora, un proces care se produce continuu, chiar si atunci cand masina nu este folosita foarte des. Cu cat sunt schimbate mai des componentele sale si lichidele care lubrifiaza aceste piese Renault, cu atat durata sa de viata va fi mai mare. De aceea, este indicat ca soferii sa aiba grija de automobilele lor, facand vizite cat mai dese in service-urile auto.

Din nefericire, masinile marca Renault ocupa primul loc in topul celor mai putin fiabile autoturisme, fapt care nu poate decat sa ii responsabilizeze si mai tare pe proprietarii acestora.

Pentru cei care vor sa fie siguri ca isi pastreaza masinile Renault cat mai bine, uleiul si filtrul de motor sunt doua componente de care trebuie sa tina cont, inlocuindu-le la timp.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#piese auto Renault , #piata auto Romania