Romanii au mai multi bani la dispozitie si cumpara masini: Care sunt insa vestile proaste

Miercuri, 18 Noiembrie 2015, ora 09:47
4665 citiri
Romanii au mai multi bani la dispozitie si cumpara masini: Care sunt insa vestile proaste
Foto: Arhiva Ziare.com

Numarul de autoturisme produse si asamblate in Romania a crescut cu 3,8% in primele trei trimestre ale lui 2015 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Valoare destul de aproape de avansul PIB, dar de natura sa ne puna pe ganduri, daca se face trimitere la cresterea exporturilor de profil cu doar 1,4% in acelasi interval de timp si la avansul de 13,4% inregistrat de importurile de autovehicule.

Datele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autovehicule (APIA) arata ca efectul majorarii veniturilor populatiei asupra unui sector-cheie al industriei romanesti a fost unul limitat.

Piata auto din Romania in 2015: Dacia Logan, cel mai vandut model, Volkswagen se tine bine

Pe de o parte, pentru ca vanzarile la intern reprezinta mai putin de o zecime din productie si, pe de alta, pentru ca nu a existat o adaptare a modelelor de pe piata la pretentiile bazate pe cresterea sumelor din buzunarele consumatorilor.

Din perspectiva comertului exterior, respectiv a evolutiei soldului sectorial cu efect direct pe contul curent si indirect pe cotatia monedei nationale, cresterea veniturilor a dus la un avans mult mai consistent al importurilor. Unde partea care revine autovehiculelor comerciale si autobuzelor, pe care nu le mai producem in tara, a crescut semnificativ. Si unde s-a majorat aproape in acelasi cuantum numarul masinilor importate suplimentar fata de numarul de masini produse si vandute in tara in plus pe 2015 fata de 2014.

Sursa: Curs de Guvernare

Doar ca autoturismele aduse din afara costa mult mai mult decat cele produse in tara, de unde a rezultat si o inrautatire a soldului rezultat din schimburile externe pe zona de auto.

Se poate observa ca lupta pentru piata suplimentara de vanzari de autoturisme, aparuta ca urmare a faptului ca tot mai multi romani si-au permis sa cumpere acest produs, a fost adjudecata la limita pe primele noua luni de catre productia autohtona.

Ceea ce nu a facut decat sa modifice proportia defavorabila industriei romanesti de profil (altminteri competitiva in afara!), de la circa 30%/70% la o treime de la noi si doua treimi de la ei. Insuficient, insa, pentru a genera un ritm de crestere mai consistent, bazat pe cererea interna.

Si, mai ales, pentru a reduce importurile, in baza faptului ca avem si noi capacitatea de a obtine produse competitive prin cele doua marci internationale care sunt acum "Made in Romania".

Citeste mai departe despre Un studiu de caz: Efectele cresterii veniturilor populatiei asupra industriei auto pe Curs de Guvernare.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#crestere venituri industria auto, #piata auto romania , #piata auto Romania