Despre alegerea corecta a anvelopelor - recomandari de la specialistii Anvelomag

Advertorial
Luni, 05 Decembrie 2016, ora 11:14
13705 citiri
Despre alegerea corecta a anvelopelor - recomandari de la specialistii Anvelomag

(P) Importanta alegerii anvelopelor potrivite pentru fiecare sezon nu poate fi subliniata indeajuns. Atat pentru sezonul cald, cat si pentru anotimpul friguros, fiecare masina trebuie sa fie echipata cu anvelopele corespunzatoare, pentru ca riscurile legate de orice deplasare sa fie aduse la un minim.

In acest sens, expertii anvelomag.ro ne ofera cateva recomandari esentiale pentru alegerea anvelopelor potrivite.

Iarna si-a intrat pe deplin in drepturi, temperaturile sunt tot mai scazute, iar, conform legislatiei in vigoare, orice posesor de autoturism trebuie sa isi echipeze vehiculul cu anvelopele potrivite. Cum poate fi facuta o selectie corecta?

Primul dintre elementele ce trebuie obligatoriu sa le verifice un proprietar de autoturism este - conform sfaturilor expertilor www.anvelomag.ro - conformitatea cu standardele.

Intrucat fiecare sofer isi doreste ca anvelopele sa ii ofere siguranta in deplasari, economie de carburant si chiar performante sporite, fiecare set de anvelope cumparat va trebui verificat.

Acest lucru poate fi facut prin analizarea etichetelor anvelopelor, pe care trebuie sa existe obligatoriu cele 3 criterii standardizate la nivel european: zgomot, franare pe carosabil umed si eficienta.

Daca pentru sezonul estival sunt mai potrivite anvelopele ce rezista la temperaturi ridicate, atunci cand acestea scad sub pragul de 7 grade Celsius trebuie inlocuite cu anvelopele de iarna. Compozitia si textura cauciucului, alaturi de banda de rulare cu striatii dispuse distinct sunt factorii ce ofera un plus de stabilitate si manevrabilitate anvelopelor in conditii de temperaturi scazute, zapada si polei.

Pentru a economisi, unii soferi aleg varianta anvelopelor second hand sau a celor resapate. Desi bugetul este mai putin afectat intr-o astfel de situatie, specialistii magazinului online www.anvelomag.ro nu recomanda achizitionarea acestora. O anvelopa noua, de la un producator cunoscut, se va comporta oricand mai bine decat una second hand sau reconditionata.

Tot pentru a reduce cheltuielile, o alta categorie de soferi opteaza pentru anvelopele all-season. Solutia este una de compromis, insa pe termen lung investitia se poate dovedi mai costisitoare. Anvelopele all-season nu se comporta excelent nici vara, nici iarna, intrucat imbina caracteristici mixte.

Recomandarea specialistilor www.anvelomag.ro este ca fiecare sofer sa achizitioneze anvelope dedicate sezonului. Cauciucurile all-season se vor uza mai repede pe timpul verii, intrucat banda de rulare este realizata din acelasi material folosit pentru anvelopele de iarna.

Pentru franare eficienta, aderenta si tractiune optima dar si pentru utilizare indelungata, cei de la Anvelomag pun la dispozitia tuturor anvelopele potrivite, chiar in cadrul magazinului online sus-mentionat.

Alte recomandari pentru siguranta in trafic

Alaturi de sfaturile oferite de expertii Anvelomag, orice sofer ar trebui sa mai stie cateva lucruri de baza. La schimbarea sezonului si implicit a anvelopelor, va trebui realizata o echilibrare a rotilor.

Mai apoi, este de asemenea de datoria fiecarui sofer sa verifice presiunea din pneuri, din doua motive: o presiune scazuta sau prea mare influenteaza consumul de combustibil, iar experienta condusului va fi de asemenea direct influentata de aceasta presiune.

Daca verificarile presiunii trebuie efectuate lunar, cel putin anual se recomanda si realizarea geometriei directiei.

Urmand toate aceste sfaturi, orice sofer va avea siguranta ca fiecare deplasare va fi facuta in cele mai bune conditii.

Cei care se afla inca in cautarea unui set de anvelope pot accesa magazinul online anvelomag.ro, unde vor gasi oferte avantajoase si pneuri realizate de producatori renumiti, intr-o gama foarte diversificata de produse.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#anvelope iarna, #cauciucuri iarna , #piata auto