Cele mai proaspete vesti despre programul Rabla 2014

Sambata, 29 Martie 2014, ora 15:36
7987 citiri
Cele mai proaspete vesti despre programul Rabla 2014

Sesiunea de depunere si validare a dosarelor producatorilor, importatorilor si distribuitorilor de autovehicule care doresc sa se inscrie in Programul "Rabla" se va prelungi si luni, 31 martie, a anuntat Administratia Fondului pentru Mediu (AFM).

Aceasta sesiune a debutat pe data de 24 martie si urma sa se inchida vineri, 28 martie.

Conditiile de participare la Programul "Rabla 2014", precum si documentele pe care trebuie sa le depuna producatorii/dealerii auto pot fi gasite in Ghidul de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national publicat pe site-ul AFM, la sectiunea aferenta programului.

Tot pe site-ul AFM vor fi publicate lista producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor autorizati sa participe in anul 2014 la programul Rabla, ca si lista colectorilor autorizati sa preia masinile uzate, anunta Mediafax.

Pentru 2014 vor fi alocate 20.000 de tichete valorice, din care 17.000 pentru persoane fizice, iar restul pentru pentru persoane juridice si institutii publice.

Pentru Rabla 2014 a fost alocat un buget de 140 milioane de lei.

Rabla 2014 va debuta in jurul datei de 1 aprilie

Saptamana trecuta, ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat ca Programul "Rabla" va debuta in jurul datei de 1 aprilie, iar specula cu tichete valorice va disparea odata cu repartizarea electronica a acestora.

Tichetele electronice vor fi incluse de catre comerciantii de autovehicule intr-o baza nationala, fara sa existe o repartizare pe judete, iar fiecare persoana / institutie care indeplineste conditiile de inscriere in program are dreptul sa traga un tichet electronic. Tichetele electronice vor fi extrase dintr-o baza de date nationala de dealerii auto validati.

Din cauza ca nu vor mai exista fizic tichete, acestea nu vor mai putea fi obtinute si vandute de cei care au de casat o masina, dar nu vor sa cumpere o masina noua.

Masina va trebui radiata in termen de cinci zile, iar in 25 de zile se va formaliza un contract de vanzare-cumparare. In cazul in care aceste conditii nu se intrunesc, tichetul se intoarce in baza nationala.

Ultimul an pentru Rabla - cand ar putea sa inceapa si care va fi alternativa in 2015

"Ce va ramane valabil este ca daca doi prieteni se inteleg, se duc impreuna la comerciant, semneaza documente declarative asupra faptului ca se preda pentru persoana terta, iar datele acestora intra in sistemul national", a explicat Korodi.

Schimbari la Rabla 2014: Unde se vor putea inscrie doritorii

In 2014, cei care vor dori sa isi caseze masina mai veche de opt ani pentru a beneficia de o reducere de 6.500 de lei la achizitia unui autoturism nou se vor pezenta direct la dealerul auto de la care sunt interesati sa cumpere si se vor inscrie, urmand ca apoi sa mearga la un colector pentru casare, la Politie pentru radierea autovehiculului si sa revina la dealer pentru a incheia contractul de vanzare-cumparare.

In vederea stimularii achizitionarii autovehiculelor cat mai prietenoase cu mediul, se va oferi posibilitatea acordarii, pe langa prima de casare, a unui eco-bonus in valoare de 500 de lei.

Care sunt schimbarile la Programul Rabla 2014 (Video)

Anul trecut, in cadrul programului Rabla au fost alocate 23.000 de tichete, dintre care 20.000 pentru persoane fizice si 3.000 pentru firme si institutii publice. Au fost distribuite 20.922 de tichete, 19.211 catre persoanele fizice si 1.711 de tichete catre institutii si firme.

Programul de Stimulare a Innoirii Parcului auto, cunoscut in special sub numele de "Rabla", este guvernamental, sustinut din fonduri alocate de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, prin Administratia Fondului pentru Mediu.

Conform AFM, romanii au cumparat, pana in prezent, aproape 13.400 de autoturisme noi prin intermediul programului "Rabla 2013", iar circa 19.900 de masini mai vechi de zece ani au ajuns la casat. Din numarul total de autovehicule cumparate, 690 au beneficiat de eco-bonusuri.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Rabla 2014 inscriere, #prelungire inscriere Rabla 2014, #program Rabla 2014, #Rabla 2014 , #programul rabla