Cum iti iei masina cu Rabla: 4 pasi si cel putin 10 documente

Joi, 17 Februarie 2011, ora 20:32
4351 citiri
Cum iti iei masina cu Rabla: 4 pasi si cel putin 10 documente

Romanii care vor sa-si achizitioneze un automobil nou prin programul Rabla vor putea sa inceapa demersurile la sfarsitul lunii martie.

Proprietarii de masini uzate trebuie insa sa se inarmeze cu rabdare si sa se pregateasca pentru cel putin 4 drumuri la o firma tip Remat, la politie, la circa financiara si la dealer, unde vor plimba cel putin 10 documente, insotite de copii legalizate si copii xerox.

PASUL 1: Colectorul de masini uzate

Detinatorul unei rable trebuie sa mearga cu autovehiculul uzat, talonul, cartea de identitate a autoturismului si buletinul la una din societatile agreate de Ministerul Mediului. El va obtine un tichet in valoare de 3.800 lei si un certificat de distrugere a masinii.

PASUL 2: Notariat

De la colector, beneficiarul trebuie sa mearga la un notar, pentru a obtine copii legalizate ale certificatelor de inmatriculare si de distrugere a autovehiculului uzat.

PASUL 3: Radierea masinii

Prezentarea proprietarului/mostenitorului cu certificatul de distrugere si adeverinta de primire - eliberate de societatea colectoare la Circa Financiara (Impozite si Taxe Locale) si la Politia Rutiera pentru stergerea rolului privind plata impozitului si scoaterea din circulatie (radierea) a autoturismului.

PASUL 4 : Dealer

Ultimul drum pentru achizitia masinii este la dealerul autorizat, insa nici aici nu scapati de documente si verificari.

Citeste mai mult despre 4 pasi si peste 10 documente pentru a cumpara o masina prin programul Rabla pe Greenreport.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#masini program rabla romania, #cumparare masini noi, #cupoane masini vechi , #programul rabla