MApN cumpara 50 de autoutilitare noi prin "Rabla"

Luni, 14 Iunie 2010, ora 17:19
1845 citiri
MApN cumpara 50 de autoutilitare noi prin "Rabla"
Foto: Arhiva

Ministerul Apararii Nationale va trimite la casat 150 de masini si camioane vechi, pentru a cumpara 50 de autoutilitare noi, dupa ce a obtinut o finantare de 570.000 de lei din Fondul pentru mediu in cadrul programului de stimulare a innoirii parcului auto.

Ministerul Apararii Nationale este prima institutie publica care a depus, in cadrul acestui program national-cunoscut si ca programul "Rabla", un dosar la Administratia Fondului pentru Mediu (AFM). Dosarul a fost aprobat de AFM pentru o valoare suportata din Fondul pentru mediu de 570.000 lei, informeaza MApN.

Astfel, la nivelul ministerului au fost identificate 150 de autoturisme, autoutilitare usoare si camioane, toate extrem de uzate fizic, care pot face obiectul acestui program si care urmeaza sa fie trimise la casare.

Potrivit MApN, prima de casare pentru fiecare autovehicul casat este exprimata printr-un tichet valoric cu valoare nominala. "Pentru anul 2010, valoarea tichetului este de 3.800 lei, iar pentru achizitionarea unui autovehicul nou se pot utiliza unul, doua sau cel mult trei tichete valorice", se arata in raspunsul MApN.

In schimbul masinilor vechi, ministerul Apararii sustine ca va putea cumpara 50 de autoutilitare destinate transportului de marfuri. " Achizitionarea urmeaza sa fie facuta, in functie de alocarile bugetare si de prioritati, prin licitatie publica deschisa care va fi publicata pe SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice: n.r.)", precizeaza MApN.

In cadrul "Programului de stimulare a innoirii parcului auto national", reglementat prin Ordinul ministrului mediului nr. 1683 din 10.12.2009, au fost acceptate, incepand din acest an, si institutiile publice centrale sau locale. Potrivit acestui Ordin "obiectul programului il reprezinta finantarea nerambursabila acordata din Fondul pentru mediu pentru achizitionarea autovehiculelor noi, mai putin poluante, in schimbul tichetelor valorice obtinute in urma predarii spre casare a autovehiculelor uzate".

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#achizitie masini Ministerul Apararii, #programul Rabla , #programul rabla