Ziare.com

Ministerul Mediului: Peste 37.000 de masini, casate prin programul Rabla

Joi, 30 August 2012, ora 12:32

   

Ministerul Mediului: Peste 37.000 de masini, casate prin programul Rabla
Peste 37.000 de vehicule mai vechi de 10 ani au fost casate prin Programul Rabla, in perioada 3 aprilie - 29 august, a anuntat, joi, Ministerul Mediului si Padurilor (MMP).

In plus, au fost achizitionate 8.354 de masini, dintre care 3.998 de origine autohtona.

MMP precizeaza ca rezervarea si eliberarea tichetului valoric nu pot fi conditionate de achitarea unor sume de bani, dupa cum reiese din ghidul de finantare a Programului Rabla, aprobat prin Ordinul Nr. 981/2012.

"Preluarea in custodie a autovehiculului uzat, eliberarea certificatului de distrugere, precum si rezervarea si eliberarea tichetului valoric nu pot fi conditionate de achitarea unor sume de bani sau de efectuarea altor prestatii de catre proprietar", se mentioneaza in ghid.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Ministerul Mediului: Peste 31.000 de masini, casate prin programul Rabla

De asemenea, Ordinul de aprobare a ghidului de finantare are o anexa prin care este aprobat si modelul de protocol incheiat intre Administratia Fondului pentru Mediu si colectori. Conform acestui Protocol, colectorul se obliga "sa nu conditioneze preluarea in custodie, eliberarea certificatului de distrugere, precum si rezervarea si eliberarea tichetului valoric de achitarea unor sume de bani sau de efectuarea altor prestatii de catre proprietari".

In acest an, Administratia Fondului pentru Mediu a alocat pentru programul guvernamental, in doua etape, 171 de milioane de lei, suma care permite scoaterea din uz a 45.000 de autovehicule mai vechi de 10 ani.

Intr-o prima etapa a programului, demarata in data de 3 aprilie 2012, au fost alocate 114 milioane de lei pentru casarea a 30.000 de autovehicule, iar in etapa a doua, care a inceput in data de 8 august, suma a fost suplimentata cu 57 milioane de lei pentru scoaterea din uz a inca 15.000 de masini.

Cele 15.000 de tichete din etapa a doua a Programului Rabla au fost destinate numai persoanelor fizice.

Potrivit sursei citate, din cele 45.000 de tichete aferente acestui program, tiparite si repartizate colectorilor, 43.350 au fost alocate persoanelor fizice, iar 1.650 persoanelor juridice.

Conform Ghidului de finantare, repartizarea tichetelor s-a facut pe judete, in functie de numarul de locuitori. De asemenea, la nivelul fiecarui judet, tichetele au fost repartizate in mod egal intre colectorii autorizati sa participe la Programul Rabla.

Prin programul guvernamental, in ultimii doi ani, au fost casate 305.964 autoturisme uzate si au fost achizitionate 101.766 autoturisme noi, dintre care 40.269 fabricate in Romania.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1700 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor