Peste 39.000 de autovehicule achizitionate prin Programul de innoire a parcului auto

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 21:13
870 citiri

Peste 39.000 de autovehicule noi au fost achizitionate prin Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national, pana la finalul lunii august 2010, dintre care 17.589 sunt unitati de provenienta autohtona, potrivit datelor prezentate, joi, de presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu, Gheorghe Popescu, la o conferinta de presa.

"La finalul lunii august 2010, in cadrul Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national au fost incheiate cu producatorii validati 154 de contracte.

Valoarea totala a programului este de 722 milioane lei. In perioada 18 februarie - 30 august 2010, AFM a emis 188.189 tichete valorice, societatilor colectoare de autovehicule uzate, iar acestea au eliberat persoanelor fizice 165.789 tichete valorice si persoanelor juridice 1.230 tichete valorice. Prin acest Program au fost casate 165.789 autovehicule uzate", a declarat presedintele AFM.

Potrivit datelor prezentate de AFM, in cadrul Programului privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire - 'Casa Verde', s-au aprobat 1.883 dosare de finantare pentru persoane fizice.

Valoarea lor totala este de 11,388 milioane lei.

Un numar de total de 2.270 dosare au fost verificate pana la finalul lunii august 2010.

Depunerea proiectelor a inceput in iulie 2010, iar bugetul total s-a ridicat de 110 milioane lei. Pana la data de 2 septembrie 2010 au fost depuse 9.301 dosare, echivalentul sumei de 56,23 milioane lei si s-au depus 43 dosare de decontare pentru persoane fizice, dintre care cinci s-au decontat. Cele mai multe solicitari de finantare s-au inregistrat in judetele Bihor, Harghita, Bucuresti, Brasov, Mures.

Cele mai multe dosare eu fost depuse pentru proiectele pentru cresterea productiei de energie din surse regenerabile, in valoare de 726 milioane lei. Din bugetul total al AFM, de 3,797 miliarde lei reprezentand credite de angajament, suma disponibila pana la finalul anului se ridica la 1,3 miliarde lei.

Pentru Programul privind reducerea energiei din surse regenerabile a fost alocat un buget de 440 milioane lei, pentru Programul national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati - 170 milioane lei, pentru Programul de imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor agricole degradate - 100 milioane lei.

Programul privind protectia resurselor de apa, sisteme integrate de alimentare cu apa, statii de tratare, canalizare si statii de epurare are alocata suma de 300 milioane lei, Programul privind inchiderea iazurilor de decantare din sectorul minier va avea un buget de 100 milioane lei, Programul pentru instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila va vea alocata suma de 80 milioane lei, Programul pentru realizarea pistelor pentru biciclisti va dispune de un buget de 54 milioane lei. Programul pentru educatia si constientizarea publicului privind protectia mediului beneficiaza de un buget de 20 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#program innoire parc auto, #programul Rabla , #programul rabla