Programul "Rabla" debuteaza pe 1 aprilie

Marti, 31 Martie 2015, ora 18:27
4644 citiri
Programul "Rabla" debuteaza pe 1 aprilie

Sesiunea de depunere si validare a dosarelor producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor pentru Programul "Rabla 2015" incepe miercuri, 1 aprilie 2015, urmand ca programul destinat persoanelor fizice sa demareze imediat dupa finalizarea procedurilor de validare a agentilor economici, informeaza, marti, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor.

In cadrul Programului cu o valoare totala de 200 milioane lei, au fost alocate 20.000 de tichete pentru persoane fizice si 5.000 de tichete pentru persoane juridice si institutii publice. Tichetele vor fi alocate electronic, in sistemul informatic gestionat de Administratia Fondului pentru Mediu.

Ghidul de finantare pentru Programul "Rabla 2015" a fost aprobat prin Ordinul ministrului Mediului, Apelor si Padurilor, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei din 30 martie 2015.

Conditiile de participare la Programul "Rabla 2015", precum si documentele pe care trebuie sa le depuna producatorii si dealerii auto pot fi gasite in Ghidul de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national publicat pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu. Termenul limita de depunere a dosarelor de validare este 10 aprilie 2015.

Programul destinat persoanelor fizice va demara imediat dupa finalizarea procedurilor de validare a agentilor economici si a contestatiilor.

In urma dezbaterii publice, valoarea eco-bonusurilor acordate in cadrul Programului "Rabla 2015" a fost modificata fata de varianta initiala propusa, aceasta fiind majorata pentru autoturismele cu sistem de propulsie electric hibrid care beneficiaza de tehnologii avansate (de tipul plug-in).

"Decizia de modificare a valorii eco-bonusurilor a venit in urma consultarii cu toti factorii interesati de acest program. In urma dezbaterilor, s-a ajuns la concluzia ca este nevoie de acordarea unor eco-bonusuri diferentiate, cu o valoare mai mare pentru autoturismele care polueaza cel mai putin. Consideram ca aceasta decizie reprezinta inca un pas spre un program Rabla 2016 pe care ni-l dorim suta la suta ecologic", a spus Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Astfel, valoarea eco-bonusurilor este de 750 lei la achizitionarea unui autovehicul nou al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, in regim de functionare mixt, potrivit mentiunilor inscrise in certificatul de conformitate al autovehiculului nou.

La achizitionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid conventionale) se va acorda un ecobonus in valoare de 1.500 lei. Pentru cumpararea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in) se va acorda un eco-bonus in valoare de 2.500 lei.

In continuare, se mentine posibilitatea cumularii a maxim doua eco-bonusuri. Valoarea primei de casare a fost mentinuta la 6.500 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#program Rabla 2015, #eco bonusuri program Rabla , #programul rabla