Tichetele Rabla, valabile doar pana pe 23 noiembrie

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 09:47
2189 citiri
Tichetele Rabla, valabile doar pana pe 23 noiembrie

Romanii care intentioneaza sa-si caseze masina sau sa vanda voucherele acumulate in urma programului Rabla trebuie sa se grabeasca, deoarece tichetele pot fi folosite doar pana pe 23 noiembrie.

Programul din aceasta toamna mai are o luna si jumatate pana la finalizare, iar autoritatile sunt dispuse sa mai aloce fonduri pentru scoaterea din uz a masinilor vechi.

In prezent, pe piata mai sunt disponibile 39.111 tichete, iar acestea pot fi folosite fie cate unul, fie cumulate maximum trei pentru cumpararea unui autoturism nou, modificare introdusa in program din acest an, dupa ce, in 2009, doar putin peste jumatate din fondurile alocate au fost folosite.

Cei care vor sa intre in program si dispun numai de o masina, pe care sa o duca la casat, pot cauta in piata sa cumpere inca doua tichete, care se vand cu preturi cuprinse intre 1.000 si 1.800 de lei.

Pana acum, din cele 173.521 de tichete eliberate au fost folosite pentru cumpararea de noi autoturisme doar 134.410 tichete, potrivit presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), Gheorghe Popescu.

"S-au cumparat 45.255 de autoturisme noi. Mai sunt tichete in piata. Cei care le detin trebuie sa se grabeasca, dupa 23 noiembrie acestea nu mai au nicio valoare", a explicat presedintele AFM, pentru Evenimentul Zilei.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, recent, ca Programul de Innoire a Parcului Auto va continua si anul viitor.

"Multi mi-au spus sa nu intram in aceasta zona cu tichete, cu vouchere care au o piata libera. Dar trebuie sa-l faci interesat pe cetatean", a declarat recent ministrul mediului.

Programul "Rabla" de anul acesta a fost un succes de catr Guvern, asa ca, cel mai probabil, programul va fi continuat si anul viitor, prin acelasi sistem.

Autoritatile intentioneaza sa aplice acest sistem cu trei tichete si la programul pentru tractoare si utilaje agricole, dar numai dupa un raspuns din partea Comisiei Europene.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#program rabla, #program masini Rabla, #expirare program Rabla , #programul rabla