Hibridele si masinile concept, vedete la salonul auto din Detroit (Galerie foto)

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 07:33
3583 citiri
Hibridele si masinile concept, vedete la salonul auto din Detroit (Galerie foto)
Foto: Daylife

Show-ul auto din Detroit este prima mare manifestare de acest gen a anului, prima ocazie pentru producatori sa arate lumii ce pregatesc atat pentru anul in curs, dar si pentru anii urmatori.

In 2012, constructorii auto s-au intrecut in modele hibrid sau electrice, fara sa uite, insa, sa prezinte noile versiuni ale unor game consacrate.

Iata cateva din cele mai interesante modele din prima zi a salonului auto:

Ford Fusion 2013

Noul model imprumuta putin din design-ul aerodimanic al modelelor Fiesta si Focus si va fi vandut in aceeasi versiune la nivel mondial.

Ford va oferi mai multe tipuri de Fusion, inclusiv un hibrid si un hibrid cu motor electric ce poate fi incarcat la priza. Motorizarea va fi de 1,6 litri in patru cilindri, existand si posibilitatea mai performanta, de 2.0 litri.

In interior, va exista mai mult loc pentru picioare, datorita scaunelor mai subtiri din fata si va fi dotat cu sistemul Sync, controlat prin voce. Masina va fi singura din clasa ei care va avea un sistem de mentinere a benzii de circulatie, prin intermediul unor camere video care monitorizeaza drumul.

Volkswagen Jetta Hybrid si E-Bugster

Producatorul german a prezentat Jetta Hybrid, primul hibrid care foloseste o transmisie automata in 7 trepte. Masina poate functiona doar cu motor electric, avand o viteza maxima de 70 de kilometri pe ora.

Impreuna, motorul supraalimentat pe benzina si motorul electric ofera masinii un consum de un litru de benzina la aproximativ 19 kilometri. Potrivit producatorului, Jetta Hybrid va folosi cu 20 la suta mai putin combustibil decat alte masini din clasa ei. De asemenea, reprezentantii Volkswagen sustin ca este cel mai rapid hibrid din clasa.

Compania a lansat si modelul electric al Beetle, E-Bugster, cu doua locuri. Masina are un motor electric si o baterie lithium-ion, ce produc 114 cai putere. Se poate incarca in masura de 80 la suta in doar 30 de minute si poate rula 160 de kilometri dupa o incarcare completa.

Acura ILX 2013

Modelul va fi cel mai ieftin produs sub acest brand, pretul sau fiind estimat putin sub 30.000 de dolari. De asemenea, va fi cel mai eficient din punctul de vedere al consumului, datorita versiunii hibrid.

Potrivit companiei, aceste avantaje ar trebui sa conduca la vanzari de 40.000 de unitati anual. Noul ILX va imprumuta motorizarea de la Honda Civic, de 2.0 litri cu patru cilindri.

Audi Q3 Vail

Avand drept tinta clientii instariti care merg la statiunile faimoase din Colorado in fiecare an, Q3 Vail are un motor de 2,5 litri TFSI, ce produce 314 cai putere.

Inca la stadiul de concept, masina indica, totusi, directia pe care o va lua gama Q3, cu motor puternic, dar si cu accente de lux, cum ar fi aluminiul ce incadreaza geamurile.

Toyota NS4

Desi noul hibrid plug-in de la Toyota este concept, producatorul japonez intentioneaza sa-l introduca la vanzare, la nivel mondial, in 2015.

Reprezentantii Toyota au tinut sa precizeze ca nu face parte din gama Prius, fiind dotata cu un sistem nou, mai usor si mai mic decat sistemul folosit in prezent.

NS4 este dotata cu un ecran multi-touch special, asemanator unui smartphone, care poate fi utilizat pentru aproape orice, de la controlul aerului conditionat si al player-ului audio la incarcarea bateriei si folosirea functiilor de navigatie. In plus, sistemul este capabil sa "invete" preferintele soferului si sa ii anticipeze reactiile in situatii specifice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#Salon Auto Detroit, #show auto Detroit 2012, #Ford Fusion, #Volkswagen Jetta Hybrid, #Toyota NS4 , #salon auto