Prototipuri din saloanele auto - predomina aspectul aerodinamic

Duminica, 10 Aprilie 2011, ora 22:33
3753 citiri
Prototipuri din saloanele auto - predomina aspectul aerodinamic
Foto: La Stampa.it

Look provocator, spirit inovativ si un strop de nebunie - acestea par sa fie caracteristicile masinilor viitorului in viziunea realizatorilor de prototipuri din cadrul ultimelor saloane auto.

De la Geneva, Seul si pana in Bangkok, alaturi de autoturismele traditionale, au fost expuse prototipuri extravagante, unele amuzante, altele veritabile provocari in domeniu, relateaza La Stampa.

Concepte originale de mobilitate, o mare parte din exemplarele expuse aduc mult cu articolele vestimentare unicat din cadrul prezentarilor de moda, pe care toata lumea le admira, dar nu le-ar purta niciodata.

Potrivit sursei citate, specialistii in executia de caroserii, designeri si colosi industriali de renume international se intrec permanent in cautarea formulei celei mai atragatoare, Oscarul ideii celei mai originale revenind de aceasta data constructorului italo-elvetian Franco Sbarro, cu prototipul sau, Two for 100.

Modelul pare rezultat din incrucisarea unei F1 cu o astronava, abordand o alura aerodinamica, habitaclu sferic si transparent, doua locuri si o terminatie usor proeminenta, in forma de coada retezata.

Motorul pe benzina consuma 2 litri la suta de km si combinatia de rosu-gri metalizat ii confera un aspect de protagonista a lumii desenelor animate.

Alaturi de proiectul masinii hiper-tehnologice care se piloteaza singura, prezentata de Audi in cadrul Salonului de la Geneva, regasim si modele ceva mai "terestre", precum Urban Luxury (ULC) de la Cadillac - luxul la dimensiuni extreme, dar si prototipul Rinspeed BamBoo, cu tractiune electrica, realizat din fibre vegetale.

Pentru generatia dependenta de lumea Internetului, Saab PhoneiX a inclus printre sistemele sale de bord si facilitatile Android de la Google.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#prototipuri auto premiate, #autoturismele viitorului aspect aerodinamic , #salon auto
Comentarii