Salonul Auto de la Geneva: Bugatti si Dacia, una langa alta (Galerie foto)

Marti, 06 Martie 2012, ora 18:37
4836 citiri
Salonul Auto de la Geneva: Bugatti si Dacia, una langa alta (Galerie foto)
Foto: Daylife

Pentru Romania, cel mai important moment al Salonului Auto de la Geneva, deschis marti, a fost lansarea noului model Dacia Lodgy.

Acesta este, insa, doar una din cele aproximativ 120 de modele si concepte lansate la Geneva, producatorii concentrandu-se pe modelele de dimensiuni mai mici.

Iata cele mai interesante lansari din prima zi a editiei din 2012 a Salonului Auto de la Geneva:

Dacia Lodgy, lansata la Salonul Auto de la Geneva - vezi cat costa (Galerie foto/video

Aston Martin V12 Zagato

Construit pentru a sarbatori 50 de ani de la lansarea DB4GT Zagato, modelul va fi disponibil in doar 150 de exemplare.

Masina costa 475.000 de euro, iar livrarile vor incepe in toamna acestui an, comenziile fiind deja plasate in prima zi a salonului auto.

Aston Martin a creat patru culori unice pentru V12 Zagato: argintiu Scintilla, verde Alloro, albastru Alba si rosu Diavolo. De altfel, doar vopsirea masinii dureaza 100 de ore, iar asamblarea unui singur automobil dureaza 2.000 de ore.

Lamborghini Aventador J

Deocamdata, exista doar un singur exemplar al acestei masini. Compania nu a facut nici macar o copie pentru propriul muzeu, iar acest unic exemplar ar putea fi vandut in timpul salonului auto.

"J" vine din regulamentul Federatiei Internationale pentru Automobile (FIA), definind specificatiile tehnice ale unei masini de curse. Totusi, aceasta masina este functionala si va fi inregistrata pentru a putea rula pe strazi, cel mai probabil in Europa.

Automobilul are doua locuri, fara acoperis, iar motorul de 6,5 litri in V12 si cutia cu sapte viteze sunt aceleasi ca pe modelul Aventador. Lamborghini insista ca este cel mai radical model de masina sport, iar soferul trebuie sa poarte casca.

Hyundai i20

Una din cele mai economice masini prezentate in prima zi este noul Hyundai i20, care emite doar 84 g/km de dioxid de carbon, avand un motor diesel de 1,1 litri, in trei cilindri. De asemenea, masina va fi disponibila in varianta cu motor de 1,4 litri, ale carui emisii de CO2 sunt cu putin mai mari, de 96 g/km.

Mercedes-Benz A-Class

Mercedes a reusit sa produca masina de care avea nevoie pentru a se lupta cu rivalul sau, Audi A3. A treia generatie de A-Class este un hatchback in toata regula, nu un mini MPV ca modelele dinainte.

Motorizarile incep la 1,6 litri turbo, dotata, in mod standard, cu o cutie de viteze manuala, in sase trepte. De asemenea, are si variante diesel, cea mai slaba fiind de 1,8 litri.

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse

Saga Bugatti Veyron continua, noul model avand 1.200 de cai putere de la motorul W16. Producatorul si-a asigurat clientii multimilionari ca masina va avea aceleasi calitati excelente care au consacrat marca, in timp ce sasiul a fost modificat, pentru a putea suporta plusul de putere.

Ford B-Max

Modelul B-Max, produs in uzinele din Craiova, a fost prezentat, in mod oficial, la Salonul auto din Geneva. Masina este doar cu 110 mm mai lunga decat Fiesta, insa are destul loc pentru cinci persoane.

Motorizararile includ noul EcoBoost de 1,0 litri in trei cilindri si alte doua motoare, de 1,4 litri si 1,6 litri. De asemenea, exista doua motoare diesel, de 1,6 si 1,5 litri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Salonul Auto Geneva 2012, #lansare Dacia Lodgy, #lansare Ford B Max, #Bugatti Veyron , #salonul auto Geneva
Comentarii
Poza bogdan4153
bogdan4153
rank 2
Salonul Auto de la Geneva: Bugatti si Dacia, una langa alta
Poza florescumihairo
florescumihairo
rank 4