Afla ce trebuie sa stii cand iti cumperi cauciucuri de iarna

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 08:15
14904 citiri
Afla ce trebuie sa stii cand iti cumperi cauciucuri de iarna
Foto: Arhiva

Incepand cu 1 noiembrie 2011, soferii vor fi nevoiti sa-si echipeze autoturismele cu cauciucuri de iarna, in caz contrar putand plati amenzi de pana la 4.000 de lei.

Astfel, romanii care nu si-au achizitionat inca anvelope adaptate sezonului rece mai au aproape o luna la dispozitie sa o faca. In caz contrar, risca amenzi cuprinse intre 2.500 si 4.000 de lei, precum si retinerea certificatului de inmatriculare al automobilului.

Practic, vor fi amendati soferii care vor circula pe drumurile tarii, fie in orase, fie in afara localitatilor, in conditii de zapada sau pe drumurile acoperite de gheata sau de polei, conform legii care va intra in vigoare pe 1 noiembrie. Daca masina dvs. este echipata cu cauciucuri all seasons, puteti sta linistit, deoarece acestea fac fata atat in sezonul cald, cat si in cel rece, scrie

Evenimentul Zilei.

Cum sa alegeri cauciucuri bune

Specialistii va sfatuiesc ca, odata cu schimbarea anvelopelor de vara cu cele de iarna, sa va cumparati si jante noi din tabla de otel, astfel incat sa nu existe riscul deteriorarii cauciucurilor de vara in procesul demontarii de pe jante.

Un alt sfat este sa va alegeti anvelopele dupa ce consultati cartea tehnica a masinii, pentru a nu da gres in privinta dimensiunii optime.

Totodata, feriti-va de anvelopele care au stat in depozitele magazinelor mult timp, deoarece termenul de folosire a acestora este de sase ani si, cumparandu- le, le veti folosi mai putin timp decat daca ati achizitiona cauciucuri produse recent.

Bugetul necesar pentru echiparea cu cauciucuri de iarna variaza in functie de tipul masinii. De exemplu, proprietarii unui Ford Ka vor plati circa 400 lei, iar cei ai unui Logan vor achita circa 1.000 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cuprinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#cauciucuri iarna, #sfaturi cauciucuri iarna, #cauciucuri iarna obligatorii , #stiri auto