Anvelopele all seasons nu te scutesc de amenda

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 07:12
9708 citiri
Anvelopele all seasons nu te scutesc de amenda
Foto: Arhiva

Anvelopele all seasons montate pe autoturism nu sunt suficiente pentru a scapa de amenda, dupa 1 noiembrie, data la care intra in vigoare ordonanta de Guvern care obliga soferii sa se echipeze de iarna.

Pe cartea de identitate a autovehiculului trebuie sa scrie Mud plus Snow (noroi plus zapada - n.r.) la care se adauga cateva semne distincte, a declarat Florian Coman, directorul Autoritatii Rutiere Romane (ARR), conform Puterea.

"Expresia all seasons este generala. Sunt considerate de iarna anvelopele care pe langa expresia M plus S (Mud plus Snow) trebuie sa aiba si anumite semne, respectiv, un fulg de nea si o creasta alpina. Repet insa, vor fi date amenzi celor care ingreuneaza circulatia din cauza faptului ca nu sunt echipati de iarna", a spus reprezentantul ARR, citat de Agerpres.

Afla ce trebuie sa stii cand iti cumperi cauciucuri de iarna

Potrivit acestuia, soferii care isi vor schimba anvelopele vor primi si un certificat de conformitate de la service-urile auto, prin care se atesta ca acestea sunt de iarna.

Potrivit ordonantei, cauciucurile de iarna devin obligatorii intre 1 noiembrie si 1 martie. Conducatorii autovehiculelor care circula pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei fara anvelope de iarna sunt sanctionati cu retinerea talonului si amenda de pana la 4.000 de lei.

In caz de accident, la sanctionarea cu amenda se adauga o suma dedicata repararii drumurilor si despagubirilor pentru pagubele produse.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#cauciucuri iarna, #cauciucuri all seasons, #amenda cauciucuri iarna , #stiri auto