Cea mai mica masina din lume, vanduta la licitatie pe un pret urias

Vineri, 04 Martie 2016, ora 23:07
11183 citiri
Cea mai mica masina din lume, vanduta la licitatie pe un pret urias
Foto: Hepta.ro

O masina care a intrat in Cartea Recordurilor drept cea mai mica din lume va fi vanduta la licitatie, saptamana viitoare, iar pretul estimat nu este deloc unul mic.

Un rar exemplar de Peel P50, din anul 1964, va fi vandut la licitatie pentru o suma ce va fi cuprinsa intre 75.000 si 100.000 de dolari, scrie The Globe and Mail.

Doar 47 de masini originale P50 au fost fabricate de compania Peel, iar astazi se stie despre existenta a doar 26. P50 a fost creat initial drept "un proiect pentru a evalua dimensiunile minime posibile necesare pentru o masina functionala".

Un astfel de proiect a fost expus la un salon auto din anul 1962, facandu-i-se atat de multa reclama incat Peel a construit o masina pe baza acelui concept.

Masina are 137 de centimetri in lungime, 104 in latime si 120 in inaltime, fiind de marimea unui mic frigider si intrand astfel in Cartea Recodurilor drept cea mai mica masina de mai bine de 50 de ani.

Concret, autovehiculul are un singur scaun inauntru, un volan si schimbator de viteze. Cand a fost construita, intentia a fost sa se fabrice o masina foarte compacta, perfecta pentru o persoana care merge la lucru cu o servieta. Datorita simplitatii sale, a fost descrisa "aproape mai ieftina decat mersul pe jos".

Are un motor de doar 4,5 cai putere si poate atinge o viteza maxima de 61 de kilometri pe ora. Consumul mediu de benzina este de 2,3 la 100 de kilometri. Masina are un singur far, trei trepte de viteza si trei roti mici, dar nu are vitezometru, semnalizator si marsarier. Soferul trebuie astfel sa foloseasca semnalizarea cu mana si sa intoarca masina manual, din afara sa.

Pretul pentru un autovehicul nou porneste de la 25.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#cea mai mica masina lume, #Peel P50 licitatie, #cea mai mica masina licitatie , #stiri auto
Comentarii
Poza Alzheimer
Alzheimer
rank 5
"Pretul pentru un autovehicul nou porneste de la 25.000 de euro"
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
„Masina are un singur far”, dar ajunsă la majorat s-a gândit să mai