EuroNCAP: Alfa Giulietta, cea mai sigura compacta din istorie

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 16:19
2275 citiri
EuroNCAP: Alfa Giulietta, cea mai sigura compacta din istorie

Alfa Romeo Giulietta a depasit VW Golf la puncte in clasamentul celor mai sigure compacte din istorie. la aceeasi sesiune EuroNCAP, BMW Seria 5 a primit 5 stele, iar Mazda CX-7 a dezamagit, adunand doar 4 stele.

Organismul independent EuroNCAP a prezentat astazi rezultatele celei mai noi sesiuni de teste de siguranta conform noilor criterii. Modelele testate sunt Alfa Romeo Giulietta, BMW Seria 5 si Mazda CX-7 facelift. Ca de obicei, specialistii de la EuroNCAP au masurat protectia adultilor, protectia copiilor, protectia pietonilor, nivelul de echipamente de siguranta care previn accidentele si protectia la impactul din spate.

Alfa Romeo Giulietta a devenit cea mai sigura compacta testata vreodata de organismul european, iar BMW Seria 5 este primul model care obtine punctajul maxim pentru nivelul sistemelor de asistenta electronica. Pe de alta parte, Mazda CX-7 facelift a dezamagit profund si a obtinut doar patru stele la acest test.

Alfa Romeo Giulietta, cel mai nou model model al constructorului din Milano, a obtinut cinci stele EuroNCAP pe ansamblu. Protectia pasagerilor adulti a fost cotata la 97%, iar protectia copiilor a fost cotata la 85%. Pietonii sunt ceva mai "putin" protejati, Giulietta avand un coeficient de 63% protectie a pietonilor - zonele cu probleme fiind la nivelul parbrizului, in timp ce extremitatile capotei motor avand protectie marginala pentru pietoni.

Nivelul de sisteme de asistenta de siguranta a fost cotat la 86%, pentru sistemul ESP in standard si pentru sistemul de avertizare a nepurtarii centurii de siguranta pentru toti ocupantii. Giulietta este cea mai sigura compacta testata de EuroNCAP conform noilor criterii. Cei de la Fiat se lauda ca vor obtine cinci stele chiar si in 2012, cand criteriile de siguranta EuroNCAP se vor inaspri.

Continuarea pe Automarket.ro

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Alfa Romeo Giulietta, #teste EuroNCAP , #stiri auto