Intre lux si ecologie: Ce masini vor atrage atentia la Salonul Auto din Frankfurt?

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 07:23
3589 citiri
Intre lux si ecologie: Ce masini vor atrage atentia la Salonul Auto din Frankfurt?
Foto: Daylife

Salonul auto din Frankfurt se va desfasura sub spectrul crizei datoriilor din zona euro, producatorii importanti urmand a se concentra pe modele compacte, mai cautate de clienti datorita consumului redus.

Marile companii auto germane, Volkswagen, Mercedes Benz si BMW, vor prezenta modele cu dimensiuni foarte mici si emisii zero de dioxid de carbon, pentru a atrage cumparatorii si a-si majora veniturile, intr-un an in care cererea, la nivel mondial, este scazuta.

Totusi, aceasta a 64-a editie a salonului auto va avea parte de mult mai multi participanti decat precedenta, anume 1.007, fata de 781, urmand a fi deschis, in mod oficial, de cancelarul german, Angela Merkel, pe 15 septembrie.

Volkswagen va prezent modelul Up, care va juca un rol important in incercarea companiei de a deveni numarul 1 in piata dupa volumul de productie, pana in 2018. Masina este dotata cu tehnologii regasite, de obicei, la modele mai mari, cum ar fi senzori pentru franare, care sa impiedice accidentele la viteze reduse.

Avand 3,54 de metri, Up are aproape aceeasi dimensiune ca Fiat Cinquecento, dar este mai mare decat rivalul iQ, de la Toyota, care are 2,98 de metri, sau Smart fortwo, de la Daimler, de 2,69 de metri. Noul motor de 1 litru, in trei cilindri, ii va oferi un consum de 4,3 litri la 100 de kilometri, in cazul versiunii mai puternice, de 75 de cai putere. De asemenea, este planificat un model in totalitate electric.

Potrivit analistilor de la IHS Global Insight, Volkswagen ar putea sa vanda 300.000 de masini Up, sub brandul VW, adaugandu-se altele sub brandurile SEAT si Skoda, detinute de grup. Prin comparatie, modelul Fox al companiei, produs in Brazilia, s-a vandut in 200.000 de unitati in 2007, anul de varf.

Mercedes a realizat un nou acoperis pentru B-Class, pentru a deveni o masina de familie. In plus, i-a adaugat tehnologii precum asistenta in prevenirea coliziunilor, prin care franele sunt actionate suplimentar, si schimbator de viteze manual in sapte viteze.

Modelul reprezinta un element cheie pentru piata din China, unde vanzarile au crescut cu 140 la suta, anul trecut.

La randul sau, BMW va lansa modelul compact i3, cu o caroserie dintr-un plastic special, cu fibra de carbon, care va ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe ora in doar 8 secunde, avand un motor electric de 167 de cai putere. Oficialii companiei au precizat ca vor pune in vanzare si un model care va avea si motor pe benzina, din care s-ar putea reincarca bateria, extinzandu-i, astfel, autonomia.

Deocamdata, atat i3, cat si varianta sport, i8, sunt masini concept, insa vor fi puse in vanzare in 2013, au anuntat oficialii BMW.

Porsche va lansa noua versiune a masinii sport 911 Carrera, careia i-a pastrat silueta clasica, lansata in 1963. Totusi, acest nou model este mai usor si are putere mai mare, fiind prezentat in variante cu 400 si 350 de cai putere, dar si o forma aerodinamica mai pronuntata.

Fiat, care controleaza si compania americana Chrysler, va lansa a treia generatie a modelului de succes Panda. Masina va fi putin mai lunga si va avea forme mai rotunjite, in comparatie cu predecesoarele sale. De la lansare, in 1980, modelul Panda s-a vandut in 6,5 milioane de unitati.

Liderul mondial, Toyota, va face publica o noua versiune a hibridului Prius, care poate fi incarcata de la priza. In plus, va prezenta si o versiune cu sapte locuri, numita Prius+. Compania a vandut, pana in prezent, 2,3 milioane de unitati din aceasta gama.

Printre modelele de lux se va numara Bentley Continental GTC, care va fi pus in vanzare in 2012, cu un motor mai puternic in W-12, de 6 litri.

Un nou brand britanic, Eterniti, va prezenta modelul Hemera Concept, un SUV care, de asemenea, ar trebui sa ajunga pe piata anul viitor.

Desi inca nu a fost confirmat acest lucru, Maybach si Aston Martin ar trebui sa dezvaluie un model comun, poate chiar doua. In acelasi timp, Ferrari va aduce noul Spider 458 decapotabil, care, spre deosebire de modelele anterioare, va avea un acoperis pliabil din aluminiu.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Salon Auto Frankfurt 2011, #lansare Volkswagen, #lansare Toyota, #modele BMW , #stiri auto
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Tracţiune faţă, benzinar, până-n 1,40 de-naltă, restu' fiind