Noul Audi A6, prezentat oficial

Miercuri, 01 Decembrie 2010, ora 15:08
2600 citiri
Noul Audi A6, prezentat oficial
Apasati pe imagine pentru a o vedea la o dimensiune marita

Audi a prezentat miercuri primele informatii si fotografii ale noului model de clasa mare A6. Acesta va debuta in prima parte a anului viitor si va avea de infruntat o concurenta redutabila, formata in primul rand din noile BMW Seria 5 si Mercedes Clasa E.

Noul A6 se diferentiaza de actualul model in primul rand la partea frontala, farurile fiind elementul definitoriu. In rest insa, linia noii limuzine este conservatoare, dar in ton cu restul modelelor din gama: profilul si partea posterioara amintesc de A4 si A8. Cu toate ca nu aduce mari noutati stilistice, designul a fost studiat pentru a obtine un coeficient de aerodinamicitate scazut (0.26 fata de 0.28 la modelul precedent). La acest capitol, doar Mercedes Clasa E sta mai bine - 0.25).

La startul vanzarilor, noul A6 va fi disponibil cu doua motorizari pe benzina (2.8 FSI de 204 CP si 3.0 TFSI de 300 CP) si trei diesel-uri (2.0 TDI de 177 CP si 3.0 TDI de 204 sau 245 CP). Mai tarziu va aparea si o versiune hibrida, insa fanii motoarelor economice nu trebuie sa astepte pana atunci, versiunea 2.0 TDI avand un consum mediu oficial de numai 4,9 litri/100 km. De fapt, toate motorizarile sunt mai economice cu 19%, conform Audi.

Hibridul va fi propulsat de un motor turbo pe benzina de 2 litri cuplat la unul electric si la o transmisie automata cu opt trepte. Nu exista mai multe date tehnice despre acesta, Audi anuntand doar ca A6 hibrid va putea rula in mod exclusiv electric pana la viteze de 100 km/h.

Gama A6 va fi disponibila cu trei tipuri de transmisii: manuale, cu dublu-ambreiaj (S-Tronic) si cu variatie continua (Multitronic). In mod traditional, versiunile mai puternice vor beneficia de tractiune integrala quattro.

Interiorul noului A6 este foarte asemanator cu cel al lui A7 si dispune de materiale de inalta calitate si dotari noi pentru acest model cum ar fi scaunele ventilate si cu masaj, head-up display (afisare informatii pe parbriz) sau acces la internet. Pretul de pornire in Germania pentru noul A6 va fi de 38.500 euro.

Gasiti mai multe informatii auto pe Auto-Blog.ro.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#noul Audi A6 oficial, #poza informatii Audi A6 , #stiri auto