Topul celor mai populare masini din lume (Galerie foto)

Luni, 18 Iulie 2011, ora 07:28
11965 citiri
Topul celor mai populare masini din lume (Galerie foto)

Soferii care isi cumpara acum un autoturism sunt mult mai atenti atunci cand vine vorba de consum, dimensiuni si mai ales pret. Exista insa si modele de masini care au reusit sa supravietuiasca trecerii anilor si au devenit celebre la nivel mondial.

Fie ca "viata" lor a fost prelungita cu ajutorul unor campanii de marketing agresive sau ca, pur si simplu, au ajuns la inimile iubitorilor de masini de pretutindeni, exista cateva modele populare in intreaga lume.

Cele mai multe sunt masini compacte, de oras, fiind usor de manevrat si parcat. In ceea ce priveste preturile, tot ce putem spune este ca unele dintre ele nu sunt deloc de neglijat.

Iata cum arata un top al celor mai populare masini din lume, intocmit de CNBC:

1. Chevrolet Cruze

Costul aproximativ: 17.000 de dolari (12.000 de euro).

Este cunoscut, de asemenea, sub numele de Holden Cruze si Daewoo Lacetti Premiere, in functie de tara in care este vandut. Chevrolet Cruze este un model coreean, desenat in stil american, dar facut dupa rigorile europenilor. Este echipat cu motor diesel de 2,0 litri si 150 CP.

2. Ford Fiesta

Costul aproximativ: 14.000 de dolari (10.000 de euro).

Ford Fiesta este unul dintre cele doua modele Ford aflate pe lista procesului global de dezvoltare desfasurat de companie, numit One Ford. Cea mai noua generatie Ford Fiesta este un model radical, fiind desemnat masina anului 2010 in Romania. Desi a trecut printr-o serie de modificari, aferente fiecarei generatii, masina si-a pastrat constant totusi ceva: dinamica de invidiat.

3. Honda Accord

Costul aproximativ: 22.000 de dolari (15.000 de euro).

Ceea ce a facut Honda cu Acord este demn de invidia oricarui producator auto: a reusit sa creeze un automobil care este potrivit tuturor tipurilor de piata auto. Gandit pentru a concura cu competitorii premium ai segmentului D, noul model Honda Accord Sedan ofera un stil sportiv si excelente abilitati dinamice.

4.Honda Civic

Costul aproximativ: 16.000 de dolari (11.000 de euro).

Modelul se poate mandri cu un design futurist, fiabilitatea demonstrata, performante sportive si manevrabilitate. A opta generatie Civic are mai mult stil, mai multa tehnologie incorporata, spatiu si lux.

5. Toyota Camry

Costul aproximativ: 20.500 de dolari (14.000 de euro).

Desi este o masina ceva mai mare ca dimensiuni, modelul este un adevarat fenomen care s-a impus printre iubitorii de masini. Modelul Toyota Camry a fost votat masina anului 2007 in America de revista Motor Trend, datorita inovatiilor sale si a cererii mari de pe piata. Camry este in prezent masina care se vinde cel mai bine in America, beneficiind de un succes la care viseaza orice producator auto. Din pacate, masina nu se regateste si la dealerii din Romania.

6. Toyota Corolla

Costul aproximativ: 16.000 de dolari (11.000 de euro).

Corolla a fost timp de mai multi ani cea mai bine vanduta masina din lume. Din cauza dezastrului produs de tsunami in Japonia, Toyota a avut de pierdut la capitolul productie timp de mai multe luni, asa ca este putin probabil ca in acest an sa mai primeasca aceasta distinctie.

7. Toyota Yaris

Costul aproximativ: 13.500 de dolari (9.000 de euro).

Masina este extrem de populara in Europa si Japonia, datorita faptului ca are un consum mic, iar in acest regiuni carburantul este mult mai scump, comparativ cu America. De asemenea, este o masina de oras, usor de manvrat si parcat, ceea ce o face perfecta pentru zonele aglomerate din Europa, Japonia sau China. Desi este vorba de un supermini, poate fi folosita si ca o masina de familie.

8. Volkswagen Golf

Costul aproximativ: 18.000 de dolari (12.000 de euro).

Desi a suferit o criza de identitate (trebuia sa se numeasca inital Rabbit), Golf este o masina moderna compacta. Golful a fost gandit ca un inlocuitor pentru popularul Volkswagen Beetle. Este cel mai bine vandut model Volkswagen, pana in 2005 fiind produse mai mult de 24 de milioane de exemplare.

9. Volkswagen Polo

Costul aproximativ: 15.700 de dolari (10.800 de euro).

Polo nu este disponibil in Statele Unite, dar succesul avut ar putea determina Volkwagen sa-l aduca si in America. Noul Polo are insa de dat un examen foarte greu, in conditiile in care in acelasi segment exista modele noi din partea multor competitori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#masini populare, #top masini, #cele mai poplare masini, #masini cunoscute , #stiri auto