Topul soferilor din Europa - vezi pe ce loc sunt romanii

Duminica, 14 August 2011, ora 14:17
7960 citiri
Topul soferilor din Europa - vezi pe ce loc sunt romanii
foto: arhiva

Comisia Europeana a publicat statistica accidentelor rutiere ale anului 2010. Conform datelor, se poate spune care sunt soferii cei mai buni si care sunt cei mai slabi. Statistica a stabilit, raportandu-se la numarul de accidente rutiere inregistrate la 100.000 de locuitori, ca soferi din Suedia sunt cei mai buni din toata Europa.

In Suedia, anul trecut s-au inregistrat 265 de decese in urma accidentelor rutiere, si cel mai mic procent de accidente la 100.000 de locuitori, comparativ cu toate celelalte statele ale Uniunii Europene, scrie L'Internaute. Datele care stau la baza acestui clasament au fost facute publice la inceputul lunii august, si reprezinta bilantul pe drumurile europene pentru 2010.

In ansamblu, se poate spune ca situatia este cu mult mai buna decat anul trecut, si incomparabil mai buna cu cea din 2001. Spre exemplu, in Suedia, in 2001, au murit in accidente rutiere 583 de persoane, numarul celor care si-au pierdut viata scazand cu 50%, anul trecut.

Pe locul doi in topul celor mai buni soferi sunt conducatorii auto din Marea Britanie, si aici numarul deceselor in urma accidentelor reducandu-se cu 50% fata de 2001.

Pe locul trei se afla Olanda, urmata de Malta si Irlanda (care a inregistrat o diminuare a accidentelor rutiere cu 51% fata de 2001).

Germania este situata pe locul 6, in topul celor mai buni conducatori auto, cu o scadere a numarului accidentelor soldate cu deces de 48% fata de 2001, ceea ce in cifre inseamna de la 6.977 decese la inceputul deceniului, la 3.654, in 2010.

Danemarca, Finlanda, Slovacia si Spania au fost clasate pe locurile 7-10, iar Franta pe locul 11, urmata de Luxemburg, Italia, Austria si Slovenia.

Daca topul celor mai buni soferi este condus de statele din vestul Europei, de la jumatatea clasamentului, in statistica apar si statele din est. Astfel, Ungaria este clasata pe locul 16, in topul celor mai buni soferi, urmata de Cipru. Belgia ocupa abia pozitia a 18 in clasament, urmata de Cehia si Portugalia si Estonia. Pe locul 22 este Lituania, iar pe 23 Letonia.

In coada clasamentului se afla in ordine Polonia, Bulgaria, Romania si Grecia. In Romania, reducerea numarului accidentelor rutiere in ultimul deceniu a fost doar de 3%, ceea ce in cifre inseamna o scadere a mortilor violente in tragedii rutiere de la 2.450 in 2001, la 2.377 in 2010.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#top accidente rutiere Europa, #top soferi Europa, #numar accidente rutiere Romania , #stiri auto