Vezi finalistele la titlul de "Masina ecologica a anului"

Sambata, 23 Octombrie 2010, ora 12:20
1270 citiri
Vezi finalistele la titlul de "Masina ecologica a anului"

Zilele acestea s-au ales finalistii care se vor bate pentru titlul de Green Car of the Year 2011.

Cele cinci modele alese de juriul acestei competitii sunt Chevrolet Volt, Nissan Leaf, Ford Fiesta, Hyundai Sonata hibrid si Lincoln MKZ hibrid. Castigatorul concursului va fi anuntat luna viitoare in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.

Nissan Leaf este un vehicul electric a carui autonomie ajunge la 160 de kilometri cu o singura incarcare, iar viteza maxima cu care poate rula este de 140 km/h. Vehiculul dezvoltat de Nissan dispune de un motor electric care ofera 107 cai putere si este alimentat de la o baterie litiu-ion.

Pentru incarcarea completa a bateriei, posesorii unui astfel de model trebuie sa astepte 8 ore, iar daca timpul nu le permite pot opta pentru o incarcare de 30 de minute, perioada in care acumulatorul va inmagazina 80 de procente din capacitatea totala.

Chevrolet Volt este cel de-al doilea model electric nominalizat la titlul Green Car of the Year. Modelul american este capabil sa produca 150 de cai putere si poate dezvolta un cuplu motor de 370 Nm. Motorul electric dispune de o baterie litiu-ion de 16 kwh si este asistat de un propulsor conventional de 1.4 litri cu patru cilindri.

Hyundai Sonata hibrid este primul model ecologic care isi face aparitia in curtea constructorului coreean. Spre deosebire de versiunea standard, Sonata hibrid dispune de cateva modificari estetice ale partii frontale. In modul electric modelul coreean poate rula pana la viteze de 113 km/h.

Cel de-al patrulea model care a fost ales sa participe in finala Green Car of the Year este Lincoln MKZ hibrid. Modelul american este echipat cu un propulsor de 2.5 litri cu patru cilindri care functioneaza in ciclul Atkinson si este cuplat la un motor electric. Puterea totala de care dispune Lincoln MKZ hibrid este de 191 de cai putere, iar in modul electric poate rula cu o viteza maxima de 75 km/h.

Ultimul finalist pe lista Green Car of the Year este modelul Ford Fiesta care dispune de propulsorul pe benzina de 1.6 litri. In urma testelor relizate de EPA (United States Environmental Protection Agency) subcompacta celor de la Ford a reusit sa scoata un consum de 5.88 l/100 km. Anul trecut castigatorul competitiei a fost Audi A3 TDI, iar in 2008 titlul de Green Car of the Year a fost acordat lui Volkswagen Jetta.

Continuarea pe Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Green Car of Year, #Masina ecologica a anului, #finaliste Masina ecologica , #stiri auto