Uber ajunge si la Iasi. Iata care sunt tarifele

Joi, 21 Februarie 2019, ora 11:33
7365 citiri
Uber ajunge si la Iasi. Iata care sunt tarifele
Foto: Arhiva Facebook/ Uber

Locuitorii din Iasi pot folosi serviciul de ridesharing Uber incepand de joi, astfel ca orasul devine al cincilea din tara noastra in care compania este prezenta, dupa Bucuresti, Cluj-Napoca, Brasov si Timisoara.

Potrivit unui comunicat remis joi Ziare.com, primul care a folosit serviciul in Iasi este actorul Marius Manole. In plus, prima cursa pentru utilizatorii noi este gratuita folosind codul HelloIasi.

"Uber, aplicatia care conecteaza soferii parteneri cu pasagerii in peste 600 de orase din 64 de tari, este acum disponibila si in Iasi, inima Moldovei. Cei care nu au incercat serviciul pana acum vor beneficia de prima calatorie gratuita in limita a 10 lei, daca isi vor crea un cont Uber si vor folosi codul promotional HelloIasi.

Marius Manole, actor la Teatrul National Bucuresti, este primul utilizator care a incercat serviciul in Iasi, orasul sau natal", se arata in document.

"Agitatia vietii de artist presupune, printre altele, si multe deplasari. Pentru mine, cele mai multe zile incep cu o repetitie si se termina cu unul sau doua spectacole. Folosesc Uber atat in Romania cat si in strainatate si ma bucur nespus ca Iasi, orasul meu natal, a mai facut un pas important spre modernizarea transportului urban", a declarat actorul Marius Manole, citat in comunicat.

Nicoleta Schroeder, general manager Uber Romania, a afirmat ca isi doreste ca Uber sa devina un partener al autoritatilor locale pentru a rezolva problema traficului aglomerat, pentru a reducere poluarea, dar si pentru a face din Iasi un oras mult mai prietenos cu turistii.

Tarifele UberX in Iasi

Uber mai transmite ca tarifele sunt transparente si sunt afisate in aplicatie inainte de a comanda o cursa.

"Toate platile sunt inregistrate electronic, indiferent daca sunt achitate cash sau card. Toate cursele vin cu o factura fiscala care poate fi descarcata de utilizatori din contul lor Uber", potrivit sursei citate.

Iata tarifele:

Tarif de baza: 2,0 lei

Pe minut: 0,3 lei

Pe kilometru: 1,8 lei

Tarif minim: 7 lei

Tarif de anulare (daca pasagerul anuleaza cursa dupa 2 minute): 7 lei

"Astfel, o calatorie de la aeroport la Palatul Culturii va costa aproximativ 17 lei, in conditii normale de trafic. Daca este prima data cand folosesti aplicatia Uber, adauga codul promotional HelloIasi (meniul din stanga, Plata - Adaugati promocod) pentru a te bucura de prima calatorie gratuita, in limita a 10 lei", se mai precizeaza in document.

A.D.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#Uber lansat Iasi, #Uber Iasi , #Uber