Uber si Primaria Capitalei le raspund transportatorilor si taximetristilor care au protestat la Guvern

Miercuri, 26 Aprilie 2017, ora 13:20
18745 citiri
Uber si Primaria Capitalei le raspund transportatorilor si taximetristilor care au protestat la Guvern
Foto: Ziare.com

Primaria Capitalei si Uber au reactionat azi la protestul transportatorilor de la Palatul Victoria.

Mesajul primariei este pentru companiile private de transport care efectueaza curse intre Bucuresti si localitatile din judetul Ilfov.

Astfel, Primaria Capitalei a precizat ca Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) va asigura transportul calatorilor catre localitatile din judetul Ilfov la cererea autoritatilor locale.

"RATB executa traseele catre localitatile din Ilfov la cererea Unitatilor Administrativ Teritoriale, prestand un serviciu de utilitate publica pe cheltuiala acestora, in baza Legii nr. 92/2007, legea serviciilor de transport public local.

Mentionam ca aceste trasee nu au fost licitate de operatorii privati si nu inregistreaza un profit consistent. Legislatia actuala nu permite operatorilor privati sa obtina trasee de transport public local de calatori DECAT PRIN LICITATIE.

Constituirea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara va oferi cadrul necesar pentru organizarea unui transport public de calitate in zona metropolitana a Bucurestiului si va rezolva toate situatiile conflictuale din prezent, in beneficiul calatorilor.

Astfel, se va putea organiza atribuirea de trasee in judetul Ilfov pentru operatorii privati, care pot opera si pe raza Municipiului Bucuresti", se arata intr-un comunicat al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), remis miercuri Ziare.com.

Sursa citata informeaza ca, deoarece RATB "nu are capacitatea de a deservi toate traseele" si ca, "nici dupa achizitia celor 400 autobuze noi pentru care PMB va organiza licitatie internationala, RATB nu va avea capacitatea de a efectua transport public atat in Bucuresti, cat si judetul Ilfov", astfel urmeaza sa fie organizate "de urgenta licitatii de trasee".

De asemenea, licitatie va fi organizata si in cazul Bucurestiului, pe unele trasee, iar licitatiile au ca scop "efectuarea unui transport rapid, de calitate pentru cetateni si nu realizarea unui profit pentru RATB".

PMB aminteste ca, la sfarsitul lunii martie, s-a aprobat infiintarea a 56 de linii noi de transport public, care sa faca legatura intre cartierele mari ale Bucurestiului si localitatile importante din judetul Ilfov, precum si intre cartierele de periferie ale Capitalei si zona de centru a municipiului Bucuresti.

Uber spune ca are succes pentru ca este preferat de clienti

De asemenea, tot ca urmare a protestelor de miercuri, reprezentantii UBER, care fac obiectul nemultumirii taximetristrilor si transportatorilor, sustin ca acest serviciu are succes pentru ca este preferat de clienti.

"In toata aceasta dezbatere, lipseste actorul cel mai important - consumatorul. In Romania, peste 250.000 de oameni din Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca si Timisoara folosesc si recomanda aplicatia UBER pentru ca ofera un serviciu de calitate, fiscalizat si civilizat.

In doar doi ani, Romania a ajuns a cincea tara pentru UBER din Uniunea Europeana, dupa Anglia, Franta, Portugalia si Polonia. Asta arata deschiderea romanilor pentru servicii digitale si nevoia pentru mai multe optiuni de mobilitate urbana - argumente foarte puternice atat pentru autoritati, cat si pentru companiile din industrie de a incuraja inovatia digitala.

Prin adoptarea si incurajarea serviciilor inovatoare, Romania poate deveni un model in regiune si se poate alatura celorlalte state din Uniunea Europeana care aleg sa valorifice economia digitala in beneficiul oamenilor si nu sa o limiteze.

Suntem pro-reglementare - ne dorim sa functionam intr-un cadru care defineste serviciile noi precum UBER si subliniem inca o data dorinta de a colabora cu autoritatile din Romania pentru a gasi o solutie de reglementare in linie cu recomandarile Comisiei Europene", au transmis reprezentantii Uber Romania.

Sute de masini au fost aduse la protestele de miercuri, din Piata Victoria, care sunt organizate de COTAR, la adresa a ceea ce ei numesc pirateria de pe piata, desfasurata in special prin cadrul platformei Uber.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#RATB raspuns proteste, #COTAR proteste Guvern, #taximetristi proteste Piata Victoriei, #taximetristi protest Uber , #Uber